Hlavní navigace

Rakouská Schukra Berndorf zefektivňuje řízení logistiky pomocí nového WMS

30. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Aimtec.cz
Schukra Berndorf GmbH, rakouská pobočka společnosti Leggett & Platt Automotive Group, zefektivňuje logistické procesy při výrobě bederních komfortních a masážních systémů pro automobilový průmysl. Pomáhá ji k tomu systém pro řízení skladů DCIxWMS, který implementuje český dodavatel AIMTEC. Hlavním přínosem je zkvalitnění a zpřehlednění logistických procesů, snížení chybovosti a propojení s podnikovým systémem Infor LX pro relevantní plánování výroby.

Zajištění hlavních procesů, integrace na Infor LX

Vedení společnosti Schukra Berndorf stále zvyšuje efektivitu výroby a pracuje na snižování chybovosti. Požaduje přesné a kompletní informace o všech položkách ve skladu i ve své nově plánované hale a zároveň informovat co nejrychleji a nejpřesněji o nákupních požadavcích pro dodavatele. Zástupci společnosti se proto obrátili na společnost AIMTEC, která má zkušenosti s nastavováním procesů v automobilovém průmyslu. Ve společnosti Schukra Berndorf nasadí logistické řešení DCIxWMS.

„Společnost AIMTEC jsme si vybrali díky referencím a know-how, které v oblasti našeho podnikání má. Tým konzultantů provede všechny nutné kroky k úspěšnému nasazení a rozjezdu systému WMS bez zatížení našich interních zdrojů. Současně zajistí integraci na stávající podnikový systém Infor LX a ostatní systémy,“ doplňuje k projektu Jan Vitek, IT Manager EMEA ve společnosti Leggett & Platt.

Přínosy DCIxWMS

Nasazením řešení DCIxWMS získá společnost Schukra Berndorf přehled o všech probíhajících logistických procesech, jako je například příjem materiálu na nákupní objednávku nebo VDA etiketu, naskladnění, výdej do výroby, příjem finálních výrobků do skladu a jejich následná expedice a řízení kvality. DCIxWMS umožní snížení chyb a zajištění a dodržování pravidel FIFO. DCIxWMS obsahuje funkci autowriter, která simuluje manuálně zadávaná vstupní data do jednotlivých obrazovek systému Infor LX, a tím podporuje integraci a spolupráci obou systémů.

CS24

Projekt implementace nového Warehouse Management Systemu odstartoval na začátku července 2015. Do ostrého provozu bude systém DCIxWMS spuštěn na konci listopadu téhož roku. Na jaře 2016 bude implementováno řešení DCIxPortal. Pomocí této webové aplikace bude Schukra Berndorf vystavovat objednávky na své dodavatele. Vytisknou si interní etikety společnosti Schukra Berndorf, na jejichž základě se vytvoří elektronický dodací list ASN. To společnosti umožní provádět rychle a bezchybně příjem materiálu a snížit možnost vzniku chyb při následném přelepování etiket.

Schukra Berndorf GmbH
Schukra Berndorf GmbH je součástí společnosti Leggett & Platt Automotive Group Europe. L&P Automotive Group se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej komfortních systémů, jako jsou bederní opěrky a další komponenty podporující masážní a komfortní nastavení sedadel automobilů, letadel a kancelářského nábytku. Globální L&P Automotive Group má kromě evropského zastoupení další závody v Asii a Severní Americe. Zákazníky jsou přední výrobci automobilů a jejich Tier 1 dodavatelé.

Byl pro vás článek přínosný?