Hlavní navigace

Proč při práci vždy nosit svářečské brýle?

22. 7. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Serhii Bobyk / Shutterstock.com
Ne všichni zaměstnanci ale poctivě dodržují bezpečnost při práci a to je bohužel častým důvodem nepříjemných pracovních úrazů.

Pokud pracujete se svářečkou, mělo by pro vás být samozřejmostí používat ochranné svářečské brýle. Ne všichni zaměstnanci ale poctivě dodržují bezpečnost při práci a to je bohužel častým důvodem nepříjemných pracovních úrazů. Proč byste při práci měli vždy a za každé situace, kdy manipulujete se svářečkou, nosit svářečské brýle?

Chrání oči před teplem

Svářečské brýle jsou speciálním typem brýlí navržených tak, aby dokázaly oči ochránit při manipulaci s horkými předměty. Při sváření jste v kontaktu s vysokou teplotou, která by mohla poškodit zrak, pokud byste jej dostatečně nechránili.

Ochrana i před světlem

Pokud jste někdy drželi v ruce svářečku a pracovali s ní, pak určitě víte, že při sváření vzniká ohromný zdroj světla. Tomu jsou vaše oči vystaveny z bezprostřední blízkosti. Dívat se do světla při sváření je nebezpečné – oči trpí a můžete si tzv. nablikat a tím si zadělat na ještě nepříjemnější potíže.

Brýle slouží i jako ochrana před žhavým materiálem

Není to jen ochrana před teplem a světlem, k čemu jsou svářečské brýle užitečné. Do třetice všeho dobrého jako pádný důvod, proč je při práci nosit a nepodceňovat jejich pomoc, je ochrana před rozžhaveným materiálem. I když si můžete myslet, že se vám to stát nemůže, kontakt očí s rozžhaveným materiálem není tak neobvyklý. 

CS24

Nejsou brýle jako brýle

Nejsou brýle jako brýle – liší se nejen účelem, pro který skvěle poslouží, ale i kvalitou. A právě u svářečských brýlí kvalitu nepodceňujte. Zrak je to nejcennější, co máte. Internetový e-shop Hoffmann Group nabízí různé druhy svářečských brýlí. Na své si tak přijde opravdu každý, i ten nejnáročnější zákazník.

Jak pro sebe vybrat svářečské brýle?

Brýle vybírejte podle četnosti sváření – pokud se svářečkou pracujete denně, určitě dbejte na vysokou kvalitu. Pokud po svářečce sáhnete jednou za čas, třeba v domácí dílně, můžete si pořídit levnější model.

Byl pro vás článek přínosný?