Hlavní navigace

Proč by verze Windows 10 1909 neměla být jednorázovou záležitostí (3)

27. 11. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Nikdy není snadné odhadnout, co Microsoft dělá, pokud jde o jeho plány pro Windows 10. Ale způsob, jakým řešil aktualizace v roce 2019, by mohl trochu naznačit, co plánuje dělat v roce 2020 a dále.

Předchozí díl

Stálost se v korporátním světě počítá

A Microsoft to ví. Proto se v dubnu 2017 zavázal ke konzistentnímu, předvídatelnému tempu aktualizací – poté, co v úvodním roce obsluhování zákazníků tápal a první upgrade vydal tři měsíce po uvedení systému, a pak nechal přejít dalších devět měsíců, než vydal ten druhý.

Ačkoliv měl redmondský gigant potíže s dodržováním stanovených termínů podle harmonogramu, zůstával v letech 2017 a 2018 vcelku konzistentní: uvedl tehdy dva upgrady ročně, a to v dubnu a v říjnu (ačkoliv poslední ze série čtveřice upgradů, 1809, byl velkolepým selháním). V roce 2019 došlo k mírnému zpoždění, když byly aktualizace představeny v květnu a v listopadu.

Mnohem znepokojivější je však myšlenka, že poté, co Microsoft od svých zákazníků vyžadoval, aby se přizpůsobili rozdílnému obsluhování Windows 10 1909 – od sdílených aktualizací s předchozí 1903 po „on switch“ „aktivačního balíčku“ – mohl by zkrátka říct „sorry“ a vrátit se ke svému dřívějšímu modelu, sestávajícímu ze dvou velkých aktualizací ročně.

Jestliže se společnost vrátí ke svému „servisnímu plánu“ z let 2017 až 2018, pak má Computerworld za to, že promarní příležitost dát svým zákazníkům to, o co ho už dlouho žádali – pomalejší tempo – a zároveň si zachovat tvář udržováním iluze dvou aktualizací za rok.

soutez_casestudy

A to ani nezmiňujeme úplnou rezignaci na jakoukoliv konzistenci.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?