Hlavní navigace

Platforma Azure nabídne virtuální stroje s 12 TB paměti

7. 6. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Fotolia - Orlando Florin Rosu
Masivní růst Microsoftu způsobil, že se společnost stala třetí nejhodnotnější společností na světě s valuací 749 miliard dolarů.

Tento růst lze přisuzovat mnoha faktorům, jedním z těch významných je však bezesporu cloudová platforma Azure, kterou americký gigant provozuje.

Azure umožňuje vývojářům budování a testování aplikací s různými úrovněmi komplikovanosti díky využití virtuálních strojů, což však doposud nebylo nejlepším řešením pro aplikace, které mají obzvláště vysoké požadavky na paměť.

To se dnes ovšem mění. Podle zprávy portálu TechCrunch Microsoft brzy uvede virtuální stroje s neuvěřitelnými 12 TB paměti.

A  jestliže je 12 TB pro vaše potřeby až příliš, nabízí vám Microsoft i virtuální stroje s trochu skromnějšími 192 GB paměti.

Jestliže je vaší prioritou rychlost, ale nemůžete si dovolit využít „prémiové SSD“ z dílny redmondského giganta, pak jistě vezmete zavděk virtuálním strojům se „standardními SSD.“ Jak tento název naznačuje, jsou tyhle SSD trochu pomalejšími, ale cenově dostupnějšími alternativami právě k SSD prémiovým

soutez_casestudy

Zatím není jasné, kdy tyto nové stroje budou k dispozici zákazníkům Azure, ani to, kolik budou stát. Bližší informace se však s největší pravděpodobností dozvíme v následujících týdnech. Novinka z dílny Microsoftu by však do jeho stáje zřejmě mohla přilákat nové zákazníky z řad vývojářů, pro něž byla dosavadní nabídka společnosti doposud nedostatečná.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?