Hlavní navigace

PayU rozšiřuje nabídku lokálních platebních metod v Evropě, podporuje tím e-shopy při expanzi

15. 9. 2020
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Přes třetinu Evropanů, kteří nakupují online, volí nabídku zahraničních elektronických obchodů. Přeshraniční obchod je jedním z nejsilnějších trendů v elektronickém obchodování i podle údajů Eurostatu. V reakci na rostoucí zájem sektoru elektronického obchodování o mezinárodní expanzi PayU rozšiřuje škálu nabízených platebních metod.

Platební karty (kreditní a debetní) jsou mezinárodní standardní platby v elektronických obchodech. Nicméně, v mnoha zemích mají větší popularitu mezi online nakupujícími alternativy, místní platební metody jako jsou rychlé bankovní převody v Polsku, tak zvané pay-by-links, nebo iDeal systém v Nizozemsku, který funguje velmi podobně. Seznam takových příkladů je velmi dlouhý.

Zavedení způsobu platby preferovaného spotřebitelem v místní měně také umožňuje jasně uvést všechny další poplatky, včetně nákladů na dopravu. Tím je zajištěno, že kupující přesně zná konečnou cenu, kterou má zaplatit, a je ochotněji nákup dokončit.

Barbora Tyllová, PayUVelmi nás těší, že stále více společností odvážně vstupuje na zahraniční trhy a přesouvá svoji nabídku za národní hranice. PayU má vhodná řešení pro místní platební metody, což nám umožňuje podporovat e-shopy při rozvoji přeshraničního obchodu v celé Evropě a také v Jižní Americe, Asii a Africe,“  říká Barbora Tyllová, country manažerka PayU pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

V reakci na rostoucí trend přeshraničního prodeje v elektronickém obchodování rozšířila PayU svou již tak bohatou škálu platebních metod, které dosud poskytovala ve střední a východní Evropě (Polsko, Česká republika, Slovensko, Rumunsko), a přidala místní řešení populární v západní Evropě.

Nabídka nyní zahrnuje platební metody jako: Sofort (Klarna), Giropay, iDeal, Paysafecard, Bancontact, MyBank.

soutez_casestudy

Internetové obchody, které při implementaci své mezinárodní strategie expanze nedodržují zásady lokalizace, by v některých případech mohly ztratit přístup na více než 80% trhu, pokud omezí nabízené platební metody pouze na platební karty. Proto je klíčem k úspěchu v přeshraničním elektronickém obchodě nabídka místních platebních metod,“ shrnuje Barbora Tyllová.

Nejoblíbenější místní platební metody nabízené společností PayU

Rakousko

Sofort(Klarna), Paysafecard

Belgie

Sofort (Klarna), Pasafecard, Bancontact

Kypr

Paysafecard

Česká republika

Česká spořitelna, ČSOB, Fio banka, Komerční banka, mBank, Moneta, Postovni Sporitelna, Raiffeisen, Sberbank, UniCredit, SEPA Inkaso, TwistoPay

Finsko

Paysafecard

Francie

Paysafecard

Německo

Giropay, Sofort (Klarna), Paysafecard

Řecko

MyBank

Itálie

MyBank, Paysafecard, Sofort (Klarna)

Litva

Paysafecard

Lotyšsko

Paysafecard

Malta

Paysafecard

Nizozemsko

iDeal, Sofort (Klarna), Paysafecard

Polsko

Blik, mBank, PKO, Santander Bank, Alior Bank, T Mobile, Citi Bank, ING, Pekao, Millennium, BNP Paribas, BOŚ, Getin, Noble Bank, Idea Bank, BFG, Credit Agricole, Plus Bank, Nest Bank, Inteligo, PayU Splátky, PayU Pay Later

Portugalsko

Paysafecard

Rumunsko

BCR Click24 Bankovnictví, BT24 - Internetové bankovnictví BT, SEPA přímého debetu, BCR Splátky, BRD & BRD Finance Splátky, Alpha Splátky, Karta Avantaj Splátky, Garanti Bonus Card Splátky, Optimo Splátky, Raiffeisen Splátky, Star Card Splátky, Zebra Pay

Slovensko

Paysafecard, TrustPay, Poštovní banka, Slovenská spořitelna, Sporo Pay, Tatra banka, UniCredit Bank, Viamo, General Credit Bank, SEPA Inkaso

Slovinsko

Paysafecard

Španělsko

MyBank, Sofort (Klarna), Paysafecard

Zdroj: PayU

Byl pro vás článek přínosný?