Hlavní navigace

Mozilla šlape na plyn, doba mezi updaty Firefoxu se zkrátí na polovinu (2)

23. 9. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © backgroundstore - Fotolia.com
Od verze Firefox 74, která má být uvedena v březnu 2020, budou aktualizace webového prohlížeče probíhat dvakrát rychleji než doposud, tedy každé čtyři týdny.

Předchozí díl

Oba pracovníci Mozilly zdůraznili výhody nového 28denního intervalu. „Kratší uvolňovací cykly poskytují větší flexibilitu pro podporu plánování produktů a změn priorit v důsledku požadavků na byznys, případně požadavků trhu,“ uvedli Kothari a Or. „Díky čtyřtýdenním cyklům můžeme být obratnější a funkce dodávat rychleji. Vývojářům také rychleji dáváme do rukou nové funkce a implementaci nových webových rozhraní API.“

Firefox Extended Support Release (ESR) – onen build Firefoxu navržený pro byznys, který změny funkcí omezuje na přibližné tempo jednou za rok – nebude rychlejším tempem ovlivněn. "Předpokládáme, že se každých 12 měsíců vydá hlavní vydání ESR s tříměsíčním překryvem podpory mezi novým ESR a ukončením životnosti předchozího ESR," uvedli Kothari a Or. Další dvě vydání ESR budou v červnu 2020 a červnu 2021.

V reakci na kratší období vývoje zvýší Mozilla frekvenci, se kterou omezuje a distribuuje nové beta verze, uvedli Kothari a Or. „Přesuneme se k častějším buildům beta verzí, podobným tomu, jaké máme dnes ve Firefoxu Nightly,“ napsali oba.

soutez_casestudy

A i když bude ještě důležitější než dříve přesunout zákazníky z jedné verze do další, Mozilla stále hodlá každou novou verzi Firefoxu uvádět postupně, takže pokud se objeví nějaký problém, nebude to mít dopad na všechny uživatele.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?