Hlavní navigace

Microsoft spouští investiční fond zaměřený na umělou inteligenci

22. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © ElenaR - Fotolia.com
Dceřiná společnost Microsoftu změřená na rizikový kapitál, Microsoft Ventures, otevřela investiční fond, který se bude soustředit na umělou inteligenci. Podle komentátorů je to jasný signál, že se mateřská společnost hodlá této technologii intenzivně věnovat.

Rizikový kapitálový fond Microsoftu také založil inkubátor Element AI, jehož cílem je pomáhat firmám zavádět strategii upřednostňující umělou inteligenci (AI).

Viceprezident Microsoft Ventures, Nagraj Kashyap, ve svém blogu napsal: „AI slibuje výrazně rozšířit lidské schopnosti a zlepšit lidské společenství tím, že vyřeší některé z nejpalčivějších problémů světa. Budeme investovat do start-upů, které odpovědně využívají možností AI ku prospěchu lidí a obchodu.“

Financované firmy „budou pomáhat lidem a strojům spolupracovat s cílem zlepšit přístup ke vzdělání, učit novým dovednostem a vytvářet pracovní místa, zlepšovat schopnosti současné pracovní síly a zdokonalovat léčbu chorob,“ dodává Kashyap.

Nezveřejnil však velikost nového AI fondu.

Od svého založení v květnu tohoto roku společnost Microsoft Ventures investovala do 19 podniků, včetně firmy Tact, která nabízí prodejní platformu transformující přenosné výpočetní zařízení obchodníka v digitálního asistenta vybaveného umělou inteligencí. Další investicí byla investiční společnost i3 Equity Partners, která investuje do nově vznikajících start-upů zabývajících se internetem věcí.

soutez_casestudy

Microsoft se v posledních měsících na umělou inteligenci výrazně zaměřil. V září zahájila činnost nová skupina pro výzkum AI a od té doby již provedla několik vylepšení digitální asistentky Cortany.

Divize rizikového kapitálu společnosti Microsoft, Microsoft Ventures, otevřela investiční fond, který se bude zaměřovat na umělou inteligence. Podle komentátorů je to jasný signál, že se mateřská společnost hodlá této technologii intenzivně věnovat.

Byl pro vás článek přínosný?