Hlavní navigace

Microsoft spouští iniciativu na podporu Edge v podnicích (2)

25. 7. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft/Computerworld.com
Microsoft rozjíždí kampaň Edge-is-for-enterprise (Edge je pro podniky), ve které propaguje korporátní funkce dosud integrované do vyvíjeného prohlížeče.

Předchozí díl

Další pravidla mohou být nastavena například tak, že je některým nebo všem uživatelům povoleno třeba aktualizovat beta a stabilní buildy prohlížeče, ale nikoliv „hrubší“ verze dev a canary.

„Zákazníci budou moci mít kontrolu nad tokem aktualizací, ať už využitím našich všeobecných aktualizačních mechanismů a používáním pravidel pro pozastavení aktualizací ve specifické verzi v období testování kompatibility na malém souboru pilotních uživatelů, nebo používáním nabízených offline instalátorů (MSI a PKG) pro vnucení aktualizací přímo na jejich spravovaná zařízení dle jejich vlastního harmonogramu,“ napsal Microsoft v příspěvku na blogu.

Implementaci a správu Edge Microsoft do své vlastní platformy pro správu mobilních zařízení – ani do jejích náhražek od třetích stran – zatím neintegroval, ale tvrdí, že tak učiní. System Center Configuration Manager (SCCM) lze sice využít pro implementaci nového prohlížeče, ale podobně jako u Intune zatím není možná konfigurace Edge. Microsoft opět slíbil, že SCCM – nástroj, který podniky hojně využívají – tyhle věci do budoucna taktéž zvládne.

Když se Microsoft před zhruba dvěma měsíci chlubil novým „full-Chromium“ Edge – který má využívat stejné open-source jádro Chromium jako konkurenční Chrome od Googlu – pochlubil se i novým režimem Internet Exploreru (IE). Na rozdíl od přístupu dvou prohlížečů, který Windows 10 zaujaly v roce 2015, bude režim IE podle Microsoftu „plynule vykreslovat obsah pouze pro IE ve vysoké kvalitě v rámci Microsoft Edge.“

soutez_casestudy

Edge tak ve chvíli, kdy se setká se stránkou vyžadující ke svému spuštění zastaralou aplikaci, neotevře druhý prohlížeč – tedy ve Windows 10 IE11 – ale sám vykreslí obsah pro IE, takže to „vizuálně vypadá jako součást příštího Microsoft Edge, čímž je uživatelům poskytnuto nejnovější uživatelské rozhraní.“

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?