;
Hlavní navigace

Microsoft připojil konkurenční prohlížeče k Application Guard ve Windows 10 (1)

1. 4. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Microsoft připojil prohlížeče Chrome a Firefox prostřednictvím samostatných rozšíření k pokročilé bezpečnostní technologii Windows 10.

Doplňky mají výše zmíněné konkurenční prohlížeče propojit s Edge a hlavně pokročilou bezpečnostní technologií dostupnou ve Windows 10, Windows Defender Application Guard (WDAG).

Debut rozšíření byl oznámen jen tak mimochodem na konci blogového příspěvku společnosti z 15. března, který se týkal s nedávným buildem Windows Insider. Tento build, 18358, povede (pravděpodobně v průběhu dubna) k dalšímu feature upgradu Windows 10 s označením 1903 či Windows 10 April 2019 Update.

Zatím není jasné, zda tato rozšiření – či přidružené aplikace z Windows Store, které si uživatelé také musejí nainstalovat – závisejí na buildu 1903 nebo novějším; v současnosti jsou dostupné pro PC běžící na starších SKU Windows 10.

Podle Microsoftu povede kombinace přidružené aplikace a doplňku prohlížeče pro Chrome nebo Firefox k „automatickému přesměrování nedůvěryhodných navigací do Windows Defender Application Guard pro Microsoft Edge.“

Přesměrování…?

Microsoft totiž Chrome ani Firefox nepřenesl pod křídla Windows Defender Application Guard (WDAG) ani do konkurenčních prohlížečů svoji technologii nevetknul.

ICTS24

Ovšem jestliže si uživatelé mysleli, že Microsoft učiní právě tohle, mělo by jim být odpuštěno: faktu, že WDAG bude i nadálek dispozici pouze pro Edge, pěkných pár zpráv v médiích a blogových příspěvků přehlédlo. Ovšem i popis potřebné aplikace pro Windows 10 ze strany Microsoftu byl příliš vágní, takže ji bylo možné zaměnit za portování WDAG na Chrome a Firefox. „Tato doprovodná aplikace umožňuje jiným prohlížečům, než je Microsoft Edge, pracovat s Windows Defender Application Guard,“ píše se v popise aplikace v Microsoft Store.

Pokračování