Hlavní navigace

Mají-li uživatelé možnost, volí jen jeden upgrade Windows 10 ročně (2)

31. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Uživatelé Windows 10 odmítli dlouhodobé přesvědčení Microsoftu, že by měly být operační systémy aktualizovány agresivním tempem.

Předchozí díl

Nejprve stručná rekapitulace loňských kroků Microsoftu

Čísla AdDuplexu nebyla žádným překvapením. Computerworld, stejně jako jiná média či analytici, už dříve předpovídal, že uživatelé Windows 10 Home a Windows 10 Pro se – bude-li taková možnost – uchýlí k tomu, že odmítnou půlroční tempo upgradů, nastavené Microsoftem.

Toto tempo bylo nastaveno v dubnu 2017 a Microsoft zavazovalo k vydávání dvou upgradů Windows 10 ročně, jednou v březnu a podruhé v září. V předchozích letech přitom toto tempo bylo nepředvídatelné – například rok předtím dodal Redmond pouze jeden upgrade – což podnikoví zákazníci považovali za neudržitelné.

V rámci tohoto schématu Microsoft rozhodoval o tom, kdy dostane každý jednotlivý PC s Windows 10 Home a každý nespravovaný (unmanaged) PC s Windows 10 Pro upgrade na novou verzi. (Slovem „nespravovaný“, tedy v originále unmanaged, jsou myšlena zařízení, která nejsou spravována IT addministrátory.) Tyto stroje, zejména pak ty běžící na Windows 10 Home, procházely aktualizačním procesem v šestiměsíčních intervalech, protože jejich uživatelé nebyli schopni upgrade odložit, a už vůbec ne jej odmítnout.

CS24

Nicméně před zhruba 11 měsíci Microsoft s touhle praxí skončil. Namísto toho v té době uživatelům verzí Home a Pro umožnil, aby se sami rozhodli, kdy upgrade aktivují, a to skrze novou možnost „Download and install now“ (Stáhnout a nainstalovat nyní). Každé jednotlivé vydání nové verze systému sice Microsoft bude propagovat, ale uživatelé si sami zvolí, kdy na tuto novou verzi přejdou.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?