Hlavní navigace

Konference Cyber Security představuje svůj program

20. 9. 2023
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info
Jak se proaktivně bránit moderním hrozbám? To si během přednášek ukážeme 19. října.

Efektivní ochrana záloh a kritických dat před kybernetickými útoky, přínosy a rizika používání EDR nástrojů nebo implementace směrnice NIS2 do českého právního řádu. Společně se podíváme na zásadní témata kolem kyberbezpečnosti.

Další ročník odborné konferenci Cyber Security proběhne již 19. října. Program nabízí více než desítku přednášek. Sejdeme se, jako již tradičně, v Hotelu Don Giovanni. Přihlásit se můžete jednoduše zde.

Efektivní ochrana záloh a kritických dat před kybernetickými útoky

Jak chránit Vaše zálohy a kritická data, ale hlavně jak je efektivně a garantovaně obnovit v případě úspěšného kybernetického útoku? To je otázka, kterou si dnes musí klást skoro každý. David Průša z DELL Technologies představí koncept kontroly záloh a bezpečného izolovaného prostředí pro Vaše kritická data.

My (ne)chceme EDR!

Endpoint Detection and Response nástroje jsou mezi námi již značnou chvíli a implementátor tak obecně očekává, že když se firma rozhodne EDR nasadit, je si vědoma všech pro a proti, výhod a nevýhod a problémů, které mohou nastat. V prezentaci Davida Pecla ze Security Avengers se podíváme na to, jaké výzvy vás při implementaci EDR nástroje čekají – od výkonnostních problémů, přes padání provozovaných aplikací až po nutné změny v infrastruktuře.

Regulace kybernetické bezpečnosti a cloudové služby

V oblasti kybernetické bezpečnosti byla nedávno přijata řada nových právních předpisů a další předpisy se připravují. V rámci implementace směrnice NIS2 do českého právního řádu dochází ke komplexní změně celého právního rámce kybernetické bezpečnosti v České republice. Tyto legislativní změny mají zásadní dopad na poskytovatele cloudových služeb i na jejich zákazníky. Prezentace Jany Pattynové ze společnosti PIERSTONE vás provede novými požadavky regulace kybernetické bezpečnosti s dopady na cloudové technologie. Zaměří se také na výzvy, které v této souvislosti přináší navrhovaná novela zákona kybernetické bezpečnosti a další připravované předpisy.

Proaktivní ochrana proti moderním hrozbám

Security risk management je více než práce na plný úvazek. Podle našeho řečníka, Jindřicha Rosičky, vyžaduje nepřetržitou péči. I ty nejlepší automatizované obranné systémy vyžadují interakci s lidmi, aby věděli, co mají dělat, když dojde k incidentu. Většina společností však není dostatečně připravena reagovat, když se objeví bezpečnostní hrozba. Se službou Sophos Managed Detection and Response (MDR) získáte navíc odborné znalosti, které vám umožní řešit incidenty okamžitě – a přesně tak, jak potřebujete reagovat.

Jak na NIS2 a nezešedivět? Budujte bezpečnost, která je překážkou pro útočníky, nikoliv pro zaměstnance

Bezpečnost musí být praktická, srozumitelná, přínosná a uživatelsky přívětivá. S Janem Falcem ze společnosti SoftwareOne Czech Republic se podíváme na nejčastější omyly a výmluvy při zálohování, klasifikaci informací a použití multifaktorového přihlašování.

ITSM jako první kroky k podpoře kybernetické bezpečnosti a požadavků NIS2

Seniorní konzultanti Lubomír Karas a Jiří Sláma ze společnosti ALVAO se v posledních letech intenzivně věnují oblasti implementace ITMS, respektive Service Desk a Asset Management. Právě nastavování procesů v řízení IT a používání správných nástrojů je základním předpokladem pro bezpečnost v organizaci obecně. S NIS2 přišly obavy z vysokých pokut a organizace začaly řešit nastavení bezpečnosti, nejen kyberbezpečnosti. Je nutné evidovat incidenty, zavádět díky tomu nápravná opatření a tím minimalizovat jejich výskyt. Jak na to si ukážeme na praktických ukázkách.

Přednášek pro vás samozřejmě chystáme mnohem víc. Těšte se na zástupce ze společností Bitdefender, Cybrela, SentinelOne, Dentons Europe CS LLP, Arrow nebo NAKIT. Přihlášku najdete zde.

soutez_casestudy

Zapište si do diáře: Konference Cyber Security proběhne 19. října v pražském hotelu Don Giovanni.

Zlatým partnerem konference je Dell Technologies, Security Avengers a SentinelOne. Stříbrnými partnery jsou Arrow ECS, awin IT a Bitdefender. Partnery jsou ALVAO, Cybrela a SoftwareONE. Produktovým partnerem je EasyEvent. Organizátory jsou CFOworld, CIO Business World, Computerworld, ChannelWorld a SecurityWorld.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku