Hlavní navigace

Klíčem k úspěchu je umět rychle reagovat, říká Horák z VMware

23. 9. 2021
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: VMware
Základem úspěchu každého byznysu je v dnešní době schopnost inovovat a přizpůsobovat se požadavkům trhu, a to rychle. Pandemie to jen potvrdila. A inovace znamená dnes zejména přinést zákazníkům novou digitální službu – ať už je to nová mobilní aplikace, vylepšená funkce e-shopu nebo pohodlnější doručování zboží. Jak vyřešit tento i řadu dalších problémů firemního IT?

Na to odpoví on-line konference VMworld 2021, na kterou je již možné se zdarma zaregistrovat. Než se ale bude ve dnech 6. a 7. října konat, zeptali jsme se Country Managera VMware pro Česko a Slovensko Vlastimila Horáka na několik otázek.

 

Jak si vlastně představujete budoucnost IT?

Základním pilířem naší vize je reflektovat tržní požadavky a řešit aktuální problémy našich klientů. Pandemie nám ukázala, že klíčem k úspěchu je schopnost reagovat na neustále se měnící situaci na trhu, což v praxi znamená přicházet rychle s novinkami v rámci aplikací, ať už se jedná o mobilní bankovnictví, či e-shop. Podle výzkumu Forrester 88 % zástupců firem potvrzuje, že spokojenost zákazníků je přímo závislá na zlepšování a inovacích jejich aplikací. Více než polovina přitom ale říká, že firmy nejsou schopné nebo připravené inovovat rychle. Příčin je hned několik. Častokrát narážejí na to, že mají velmi tradiční přístup ke své infrastruktuře, díky čemuž nejsou schopny rychle využívat benefitů cloudu nebo aplikací pro vývojáře. A právě od toho je tady VMware, aby jim na této cestě pomohl. Našim klientům přinášíme digitální platformu, která jim umožní rychle a bezpečně reagovat na měnící se potřeby trhu, nasazovat nové aplikace a díky tomu i neustále inovovat. To je naše vize.

 

Která oblast IT je pro VMware dnes klíčová?

Za mě se nejedná o žádnou konkrétní oblast. Je to spíše o tom být spolehlivým digitálním partnerem pro naše zákazníky. Být tím „digitálním podvozkem“, který jim umožní vše řešit rychle a bezpečně. V tomto směru máme například hezkou referenci od Jihomoravského kraje, kde krajský úřad během jednoho dne dokázal velmi bezpečně přesunout práci všech úředníků do prostředí homeoffice. To bylo možné právě proto, že již před pandemií disponoval technologií, na kterou pouze postavil požadavek, aby lidé pracovali z domova. Kdybych tedy měl vypíchnout jednu věc, je to být připraven a mít k dispozici takovou digitální platformu, která mi umožní rychle reagovat na jakoukoliv nečekanou změnu.

 

Zmínil jste bezpečnost. Jak se k tomuto tématu staví VMware?

Náš pohled je holistický. Snažíme se zabezpečení zabudovat do všech našich produktů. Cílem je, aby se o tuto oblast klient nemusel starat a nemusel přidávat další bezpečnostní vrstvu. V posledních letech investoval VMware do této oblasti velké množství času a peněz. Výsledkem tohoto mnohaletého snažení je VMware Security, komplexní řešení zabudované do všech našich produktů.

 

Jak si vůbec stojíte na trhu?

Mohu říct, že přes 80 procent zátěže u tuzemské enterprise klientely je dnes virtualizováno našimi technologiemi. Proto také najdete mnoho lidí, kteří s VMwarem přišli do kontaktu. A právě to je naše velká výhoda, která upevňuje naše postavení na trhu. Zároveň nástroje, které tyto firmy používají pro správu virtualizace datových center, jsou stejné, jako například nástroje pro správu Kubernetes Clusters pro vývoj aplikací.

 

Za pár týdnů se koná další ročník globální konference VMworld. Na co se mohou účastníci těšit?

Během dvou dnů přednášek a školení ve dnech 6. a 7. října budou moci zaregistrovaní účastníci poznat nejnovější technologie podporující podnikání a zavádění inovací – jak dodávat moderní aplikace a zabezpečit je, jak spravovat cloudy v jakémkoli prostředí, jak bezproblémově podporovat práci kdekoli, ale i jak urychlit podnikové inovace v multicloudovém světě. K dispozici bude více než 600 inspirujících přednášek vizionářů z celého světa, zkušenosti stovek zákazníků, kteří používají produkty VMware k řešení svých nejpalčivějších problémů, ale i tutoriály a praktické workshopy s nejlepšími IT specialisty.


  

soutez_casestudy

Může se konference VMworld zúčastnit kdokoliv?

Letos je stejně jako v loňském roce účast opravdu snadná, protože se vše uskuteční on-line. Díky tomu se stačí jednoduše zaregistrovat a vše pak sledovat z domova nebo kanceláře. Navíc jsou k dispozici dva druhy „vstupenek“ – jedna varianta je zcela zdarma a i ta zaručí přístup na přednášky a odborné prezentace nebo interaktivní simulace na praktických cvičeních – tedy ke stovkám hodin obsahu. Doporučuji všem, aby se na webových stránkách www.vmworld.com zaregistrovali a vybrali si to, co je na konferenci bude zajímat. Tak snadný přístup k zajímavému obsahu se totiž nemusí opakovat, navíc přednášky budou k dispozici nejen živě, ale i ke zpětnému přehrání později.

Byl pro vás článek přínosný?