Hlavní navigace

Kaufland.cz a Kaufland.sk – nové online marketplaces společnosti Kaufland

19. 4. 2022
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Ilustrační obrázek Autor: Kaufland e-commerce
Pro softwarové firmy v Česku a na Slovensku vznikají nové možnosti spolupráce.

Staňte se nyní součástí mezinárodní expanze

Kaufland rozjíždí digitální expanzi. Online marketplace Kaufland.de položil základní kámen pro vznik Kaufland Global Marketplace: Systému, který online prodejcům umožní prodávat na vícero online marketplace v různých zemích, přičemž zaregistrovat se stačí pouze jednou. Od roku 2023 se spustí nové marketplaces Kaufland.cz a Kaufland.sk a stanou se součástí této sítě. Nová Multi Marketplace Technology umožňuje centrální správu nabídek, objednávek a údajů o produktech a dále podpoří online prodejce službami, které jsou pro mezinárodní expanzi potřeba. Kaufland Global Marketplace nabízí ideální infrastrukturu, pro rozvoj obchodu  v Německu, České republice i na Slovensku, a kombinuje koncentrovanou obchodní sílu s nejmodernější platformovou technologií.

Technika „Made in Germany“

V dubnu 2021 převzal Kaufland již dlouhodobě ozkoušenou marketplace technologii a založil marketplace Kaufland.de.Na Kaufland.de najdou zákazníci již nyní více než 30 milionů produktů ve více než 5 000 kategoriích jako například elektronika & počítače, móda, nářadí nebo také nábytek. Díky velké známosti značky, vysoké technické flexibilitě online platformy a také know-how provozovatelů, kontinuálně roste.

Bezproblémový provoz online marketplace, jehož systém je vyvíjený interně, je zaručen díky schopnosti systému rychle reagovat na požadavky a možnosti provádět úpravy za běhu, které jsou poté hned vidět online. Při vývoji Multi Marketplace Technology stojí na prvním místě především škálovatelnost, tedy schopnost dále se rozvíjet: Už dnes se denně zpracovává zhruba 500 milionů změn v nabídkách. Softwarová architektura orientovaná na poskytování služeb umožňuje maximální pružnost a nejmodernější rozvoj systému marketplace. Tento úspěšný koncept tvoří základy pro nadcházející online marketplaces Kaufland.cz a Kaufland.sk, které se v příslušných zemích spustí na začátku roku 2023.

Snadné a rychlé připojení díky standardu OpenAPI 3.0

Správu zásob nebo nabídek na Kaufland marketplace můžete samozřejmě provádět manuálně nebo nahráním souboru CSV.

Navíc bylo vyvinuto mapování záhlaví Tato funkce umožní obchodníkům překonvertovat každý typ souboru CSV vytvořený jinými systémy, jako například cíleně pro srovnávače cen, na potřebný formát pro Kaufland marketplace. K tomu musí být zadány určité povinné informace jako GTIN, cena a stav zboží, aby se následně téměř každý typ souboru CSV mohl převést na formát vhodný pro Kaufland. 

Online prodejci na Kaufland.de a budoucích marketplaces mohou pro spolupráci využít vlastní vyvinutý systém, nebo si také mohou vybrat z velké nabídky softwarových partnerů, systémů obchodu nebo správy zboží. Mnoho z těchto produktů je multikanálovým řešením, takže online prodejci mohou spravovat své nabídky na vícero kanálech současně.

Přes otevřené Kaufland marketplace API je navíc možné spravovat téměř všechny potřebné funkce připojením se na přímo. Podrobná dokumentace API s funkcí Swagger nabízí detailní základy, které umožňují rychlé připojení systému.

Standard otevřeného API zajišťuje, že čas potřebný na vývoj pro připojení na marketplace se značně zkrátí. Uživatelé mohou díky automaticky generované dokumentaci komunikovat s API přímo v prohlížeči. OpenAPI projekt také poskytuje generátory pro klienty v nejrůznějších programovacích jazycích.

soutez_casestudy

Spolupráce se softwarovými partnery v Česku a na Slovensku

Přes Kaufland.de se doposud s API propojilo více než 70 národních a mezinárodních softwarových partnerů, kteří připojeným online prodejcům nabízí rozhraní pro Kaufland.de. Pro budoucí online marketplaces v Česku a na Slovensku vznikají v tuto chvíli další rozhraní a kooperace s národními i mezinárodními poskytovateli služeb, kteří rozšiřují portfolio pro své zákazníky. Spuštění Kaufland marketplaces v Česku a na Slovensku by si neměl nechat ujít žádný velký hráč na poli e-commerce. Pokud i vy chcete stát na startovací čáře, abyste pro své online zákazníky zajistili přidanou hodnotu, ozvěte se na seller-api-support@kaufland-online.de nebo se informujte o tom, jaké možnosti máte k dispozici jako budoucí softwarový partner Kaufland Global Marketplace!

Na prodejce, kteří se zaregistrují na nových marketplaces již teď, čeká speciální early bird nabídka! 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku