Hlavní navigace

Je čas na instalaci květnových záplat pro Windows a Office (3)

12. 6. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Windows 10 verze 1903 zatím není úplně dovařená, ale ostatní patche pro Windows a Office jsou poměrně stabilní. Jestliže jste si zatím nenainstalovali patche XP/Vista/Win7 na ochranu proti bezpečnostní mezeře BlueKeep Remote Desktop, raději tak učiňte nyní.

Předchozí díl

Existuje hned několik řešení zálohy, k nimž patří minimálně dvě dobré a bezplatné: Macrium Reflect Free a EaseUS Todo Backup. Kromě toho máte i možnosti placené. U Windows 7 však pozor – sami jsme se pokoušeli o zálohu systému pomocí bezplatných programů kvůli přechodu na SSD disk a nedopadlo to úplně podle našich představ. Takže raději zkuste hotovou zálohu předem vyzkoušet na volném disku.

Krok 2a: Pro Windows XP, Server 2003 a Embedded POSReady 2009

Manuálně si stáhněte a nainstalujete KB 4500331. V databázi Microsoft Update Catalog najděte verzi Windows XP, která se týká vás, a napravo klikněte na Download (Stáhnout). Zvolte jazyk, který používáte, a klikněte na odkaz pod tímto jazykem. Jakmile se nainstaluje soubor windowsxp-kb4500331-atd-atd.exe, dvakrát na něj klikněte a počkejte, co se bude dít.

Krok 2b: Pro Windows 7 a 8.1

Jestliže používáte McAfee Endpoint Security, ujistěte se, že je tohle bezpečnostní řešení aktuální. Microsoft uvádí, že má s McAfee stále problémy.

Microsoft blokuje aktualizace Windows 7 a 8.1 na počítačích, které jsou méně než dva roky staré. Popis způsobů instalace aktualizací je pro takové případy nad rámec tohoto článku a bude tak třeba, abyste si řešení vyhledali na příslušných uživatelských fórech (v angličtině například zde a zde).

CS24

Jestliže máte pocit, že vás Microsoft sleduje a rádi byste instalovali pouze bezpečnostní záplaty, je třeba si uvědomit, že cesta soukromí je stále složitější. Stará „Skupina B“ – pouze pro bezpečnostní aktualizace – sice pořád funguje, ale pro běžného zákazníka Windows je téměř nedosažitelná. Pokud trváte na manuální instalaci pouze bezpečnostních aktualizací, zkuste se podívat zde a zde, ale berte na vědomí, že stránky jsou opět pouze v angličtině.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?