Hlavní navigace

Jak mohou podniky šetřit na Office pro home office (4)

9. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: microsoft.cz
Když se společnostem rozprchne pracovní síla, stále mohou něco ušetřit tím, že těmto vzdáleným pracovníkům nabídnou přesně ten správný balík Office. Nabízíme několik možností.

Předchozí díl

Jestliže vaše společnost spoléhá na Office 365

Společnosti, které jsou již nyní vybaveny Office 365 – tedy službou předplatného, u které zákazníci Microsoftu platí každý rok či měsíc poplatek za právo používat tento kancelářský balík a nějaké ty služby okolo – mají při rozprostření zaměstnanců po celé zemi (a dál) výhodu. To proto, že předplatné je licencováno na uživatele, nikoliv na zařízení, což každému ze zaměstnanců umožňuje nainstalovat si aplikace na více zařízení, včetně osobních počítačů, které má doma. (Pro Office 365 v tomto případě hovoří ještě další argumenty, nám však pro naše účely stačí tento.)

Sežeňte si Office, které využije každý z pracovníků

Ne každý, komu bylo náhle řečeno, aby pracoval na dálku, má doma PC nebo Mac, ale prakticky každý má smartphone.

„První výzvou přechodu na vzdálenou práci – zejména v krátkodobém měřítku – je být odpojený,“ napsala Yana Terukhova, ředitelka marketingové strategie pro Excel, v příspěvku na blogu společnosti ze dne 19. března.

Následně vyjmenovala mobilní aplikace, licencované většině uživatelů balíku Office 365, včetně e-mailové aplikace Outlook pro iOS nebo Android a nové kombinované aplikace Word-Excel-PowerPoint, taktéž pro oba zmíněné mobilní operační systémy.

Dokonce i nejlevnější plány Office 365, jako je Office 365 Business Essentials, který při měsíčních platbách vyjde na 6 dolarů na uživatele a měsíc, zahrnují práva na aplikace Office pro iOS a Android.

CS24

V závislosti na roli daného zaměstnance v organizaci může být osobní smartphone vším, co člověk potřebuje k práci – nebo alespoň její významné části.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?