Hlavní navigace

Infor: na Cloud přes open SOA

3. 9. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

V pražském hotelu Four Seasons se dnes konala výroční tisková konference společnosti Infor. Výsledky a novinky představili Wolfgang Kobek, viceprezident pro střední a východní evropu a skandinávské země a Jean-Phillipe Pommel viceprezident pro channel v regionu EMEA

 

W. Kobek zahájil konferenci shrnutím ekonomických výsledků společnosti Infor ve fiskálním roce 2009 - globální obrat z prodeje řešení a služeb činil 2 miliardy dolarů, na Evropu z toho připadá bezmála polovina (970 milionů dolarů). V Evropě má Infor v současné době na 28 000 zákazníků a 3200 zaměstnanců (ve druhé části prezentace pak J.P. Pommel uvedl že počet implementačních partnerů Inforu v regionu EMEA v současné době dosáhl 400, v ČR patří mezi ty nejvýznamější Aimtec, Gemma, IT Euro, LLP, FSS Global, S&T Services CR, SEFIMA, či Digital Resources).

 

V ČR patří mezi klíčové produkty Inforu řešení ERP pro průmyslové podniky, řešení pro dodavatelské řetězce (SCM), správu majetku (webové řešení), řízení skladů (WMS) a řízení výkonnosti - performance management. Právě posledně jmenovaná oblast patří v současné době podle Kobeka mezi nejrychleji rostoucí, s nárůstem trhu mezi lety 2007 a 2008 o 6.2 procent.  Souvisí to s velkou poptávkou po řešeních pro řízení konsolidace a plánovacích nástrojích i snaze managementu společností o zvýšení transparentnosti.

 

Další oblastí, které se chce Infor v nadcházejícím roce věnovat je nabídka řešení formou SaaS (tedy "cloudu").  Společnost ale neočekává, že by zákazníci využívali ve velké míře výhradně hostovaná řešení  - podle Kobeka je pravděpodobnější, že řada společností zvolí "hybridní" model. Ten by měl Infor zvládnout díky nové zastřešující architektuře Infor Open Soa, která integruje jednotlivá řešení a - jak ta provozovaná klasickým způsobem, tak produkty dostupné formou SaaS a umožňuje na ně vytvářet ucelený pohled  pomocí dynamického uživatelského rozhraní "My day" využívajícícho filozofii Web 2.0. 

 

Řešení, která v současné době nabízí Infor formou SaaS:

 

ERP Syteline

SCM Transportation Management

SCM Supply Web

EAM a EAM iProcure

Expense Mangement

 

Rozhraní My day má  vytvořeny profily pro určité role (například sales manager má profil nabízející úkoly jako je schvalování výdajů na obchodní případy, analýzu výnosů podle zvolených parametrů, přehled zákaznických objednávek). My day je samozřejmě plně konfigurovatelné, předdefinováno je na 150 rolí pro zaměstnance z vedení, obchodu, marketingu, výroby či financí apod.

 

Vedle těchto novinek připravuje pro příští rok Infor významné změny též v oblasti licenční politiky.  Bude se jednat o nový program pro upgrady ze starých verzí produktů a program umožňující přechod na jiný produkt.

 

Flex upgrade - výhodná cena za licenci, zachování původních servisních poplatků, bezúročné splátky

Flex echange - nominální transakční poplatek, zachování pův. Servisních poplatků, také bezúročné splátky

soutez_casestudy

 

Během tiskové konference bylo zároveň oznámeno nasazení Infor ERP SyteLine v Ostravských opravnách a strojírnách a také nový zákazník řešení Infor Performance Management, kterým je nadnárodní finanční a investiční skupina KKCG sídlící v Praze.

Byl pro vás článek přínosný?