Hlavní navigace

Co se stane po odchodu Windows 7 „do důchodu“? (4)

14. 11. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © corepics - Fotolia.com
Lednový termín ukončení podpory Windows 7 se kvapem blíží, takže neškodí si zopakovat, co by zákazníci Microsoftu, využívající tento operační systém, měli mít na paměti.

Předchozí díl

Stejně jako se stalo při odchodu systému Windows XP v dubnu 2014, očekávejte, že většina důvěryhodných tvůrců AV bude i nadále čerpat nové aktualizace definic - „otisky prstů“, které identifikují nově nalezený malware do skeneru – pro Windows 7 dlouho poté, co operační systém vypadne ze seznamu podpory. Tříletá dostupnost rozšířených bezpečnostních aktualizací (ESU) pro firemní zákazníky bude zárukou, že prodejci AV, kteří se zajímají o podnikový trh, budou pokračovat ve vydávání definic.

Podpora AV se může rychle omezit na vydávání aktualizací definic, i když někteří výrobci budou svoje produkty i nadále aktualizovat novými nebo vylepšenými funkcemi.

Jen pro srovnání: společnost Symantec přesunula systémy Windows XP (v důchodu 4/14) a Vista (4/17) do režimu, který nazývá „Režim údržby“, teprve v červnu 2018. Od tohoto data společnost Symantec uvedla: „Nové funkce produktu již nebudou poskytovány. “ Ale již nainstalovaný software „bude i nadále přijímat nejnovější definice malwaru“ a „aktualizace zranitelností a opravy kompatibility“.

Microsoft dosud neřekl, co bude dělat v případě Security Essentials, bezplatný anti-malwarový pro Windows 7. Opět platí, že pohled na Windows XP má smysl: Společnost Microsoft poskytovala aktualizace definic po odchodu XP do důchodu déle než rok.

Co se stane, pokud nemůžeme přejít odejít od Windows 7, ale nemůžeme si dovolit používat nezáplatovaná PC?

soutez_casestudy

Microsoft bude s radostí prodávat svým komerčním zákazníkům, od nejmenších firmiček až po největší podniky, něco, co nazývá „rozšířenými bezpečnostními aktualizacemi“ (ESU), které budou poskytovat bezpečnostní aktualizace pro záplatování „kritických“ a „důležitých“ zranitelností až do poloviny ledna 2023… ale zadarmo to nebude.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?