;
Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Chromu? Panely uspořádané do skupin (1)

27. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Google v uplynulém týdnu vydal otři týdny zpožděnou verzi svého prohlížeče Chrome 81, ve které lepí 32 zranitelností (plus navíc ještě jednu 15. dubna). A nyní uživatelům slibuje, že než v polovině května dorazí příští upgrade, uvolní společně s ním listy (či chcete-li panely) uspořádané do skupin.

Kalifornská vyhledávací firma zaplatila expertům, kteří jí některé ze zranitelností nahlásili, minimálně 25 500 dolarů na odměnách. Tři zranitelnosti byly označeny jako „High“ čili vysoké riziko, které je na čtyřstupňovém žebříčku Googlu druhé nejzávažnější. Jedna zranitelnost, která byla zalepena dodatečně ve středu buildem 81.0.4044.113, dostala výjimečně i označení „Critical“, tedy riziko nejvyšší. Právě na tu (stejně jako na dvě zranitelnosti z kategorie vysokého rizika) Google upozornili inženýři z čínské bezpečnostní firmy Qihoo 360.

Chrome se aktualizuje na pozadí, což znamená, že většině uživatelů stačí k dokončení updatu prohlížeč vypnout a znovu zapnout. Jde to však i manuálně přímo v menu programu.

ICTS24

Google svůj Chrome aktualizuje každých šest až osm týdnů. K poslední aktualizaci došlo 4. února. Společnost totiž nové buildy Chromu pozastavila v polovině března kvůli pandemii koronaviru Covid-19 a souvisejícím komplikacím včetně nutnosti toho, aby mnohé společnosti (včetně Googlu) poslaly svoje zaměstnance pracovat z domu. Verze Chrome 81 tak byla původně naplánována na vydání dne 16. března, ale nakonec byla o tři týdny odložena. Kvůli této pauze tak Google vynechá Chrome 82 a bude pokračovat rovnou Chromem 83, jenž je nyní naplánován na 19. května.

Pokračování