Hlavní navigace

Citrix představuje nový cenový model XenServeru

10. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Inovační způsob licencování dovoluje neomezený počet virtuálních strojů na jednom serveru za jednotnou nízkou cenu.

Citrix Systems oznámil všeobecnou dostupnost řešení Citrix XenServer 4.1. Jedná se o první verzi této produktové řady od konce roku 2007, kdy Citrix dokončil akvizici firmy XenSource.

Současně Citrix představil nový cenový model, který dovoluje zákazníkům provozovat
na jednom serveru neomezený počet virtuálních strojů za jednotnou nízkou cenu. Vychází tak vstříc požadavkům zákazníků, kteří s rostoucím využíváním virtualizace datových center volají po jednoduché a předvídatelné cenové a licenční politice. Citrix tím znovu dokazuje, že staví zájmy zákazníků vždy na první místo.

Většina současných řešení pro virtualizaci serverů si účtuje navýšení licenčních poplatků podle počtu patic pro procesory v každém serveru. Tento cenový model nejen významně zvyšuje celkové náklady na virtualizaci, ale je také složitější pro zákazníky, kteří musí neustále sledovat počet patic CPU u všech serverů instalovaných v datovém centru, aby zajistili splnění licenčních podmínek. S novou verzí 4.1 řešení XenServer Citrix odstranil tuto překážku nabídkou jednoduchého licenčního modelu vázaného na samotný server, který platí pro celou řadu produktů XenServer.

Nový způsob stanovení cen platí pro Standard, Enterprise a Platinum edice řešení Citrix XenServer. Pro neomezené použití na jednom serveru je k dispozici také bezplatná Express edice XenServeru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku