Hlavní navigace

Cisco: jak české podniky využívají virtualizaci

29. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V rámci konference Cisco Expo byl proveden nejen průzkum týkající se výpočetního mraku o kterém jsme již informovali, ale také bleskový průzkum o využívání virtualizačních technologií v českých pondnicích.

Na průzkum odpovídalo více než 500 účastníků konference zaměřené na síťové technologie, kterou Cisco uspořádalo v první polovině dubna v Praze.

Hlavní přínosy virtualizace vidí respondenti v lepším využití existujících zdrojů (39%), snížení celkových nákladů na vlastnictí (21%), zjednodušení řízení (19%), vyšší flexibilitě v podnikání (10%) či jako pomoc při konsolidaci IT (9%). Projekty zaměřené na virtualizaci aktuálně realizuje více než polovina respondentů, 16% plánuje jeho start v nejbližších měsících.

 

V případě datových center zákazníci nejvíc řeší otázky technologického rozvoje a energetické náročnosti (20, resp. 18 %), vysoké podíly mají též rozšiřitelnost (17%), migrace aplikací a jejich rychlejší nasazování (16%), řízení politik a bezpečnosti (14%) či nedostatek vyzického prostoru (13%). V případě virtualizace řeší bezmála polovina zákazníků oblast serverů, následují úložiště se čtrnácti, síťová infrastruktura se třinácti a desktopy s deseti procenty.

Byl pro vás článek přínosný?