Hlavní navigace

Atlassian uvádí Stride, svůj nejpokročilejší nástroj pro spolupráci

13. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Computerworld
Společnost Atlassian, která se specializuje na software pro spolupráci, představila své doposud nejpokročilejší řešení s názvem Stride.

To je podle slov výrobce zacíleno exkluzivně na korporátní využití (na rozdíl od jeho dosavadního softwaru Confluence či HipChat) a nabízí mimo jiné nástroje pro sdílení textu, hlasu, videa a souborů i další nástroje, které jsou na trhu jedinečné.

Stejně jako HipChat, který společnost koupila v roce 2012, bude i Stride nabízen v modelu freemium a funkce navíc budou společnosti stát tři dolary na uživatele na měsíc.

Software Stride je možné škálovat od start-upů s deseti zaměstnanci po velké podniky nad 10 tisíc zaměstnanců a zahrnuje bezpečnostní funkce jako zabezpečené sdílení souborů nebo dvoufaktorové ověřování.

Bezplatná verze Stride nabídne zasílání zpráv mezi neomezeným počtem uživatelů, chatovací místnosti, skupinové video a zvuk. Prémiová verze zahrnuje navíc dial-in konference, sdílení obrazovek a vzdálené ovládání plochy.

Stejně jako HipChat nabídne i Stride sdílení souborů, video a hlasové volání, schopnost vyhledávání v dřívějších zprávách a také schopnost zobrazovat obrázky, které mohou být opatřeny poznámkami. Zmíněné sdílení obrazovek a vzdálené ovládání plochy je multiplatformní, což znamená, že je ho možné využívat i na zařízeních s iOS, Androidem nebo Chrome.

příloha_ovladnete_sva_data

Podle analytiků oslovených Computerworldem je nicméně trochu problematické, že Stride kromě unikátních funkcionalit zahrnuje i prvky shodné s dalšími produkty Atlassianu – zmíněným HipChatem a Confluence – což zkomplikuje především marketingovou stránku věci.

Zdroj: Computerworld

Byl pro vás článek přínosný?