Hlavní navigace

Aplikace SAP Match Insights a SAP Sports One

30. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: SAP
Aplikace SAP Match Insights je pilotní projekt, který vychází z principu využití in-memory platformy SAP HANA, jež mění možnosti zpracování strukturovaných a nestrukturovaných dat. Nachází uplatnění v celé řadě podnikových aplikací založených na big data analýzách a rozhodování v reálném čase.

Výpočetní schopnosti této platformy ale dovolují velmi rychle analyzovat jakákoliv data včetně sportovních – ať již jde o videozáznam několika kamer či data ze senzorů. Díky tomu měli trenéři české hokejové reprezentace – jako první na světě – na „domácím“ šampionátu k dispozici analytická data o předcházejících utkáních soupeřů stejně jako údaje o vlastních hráčích.

V pražské O2 Aréně bylo během celého šampionátu umístěno 12 speciálních kamer, které snímaly utkání z různé perspektivy. Vždy po ukončení zápasu byl záznam zpracován a vizualizován aplikací SAP Match Insights. Videotrenér může v každém zápase sledovat osm herních situací a 37 dalších kritérií.

CS24

Nástupcem SAP Match Insights je řešení SAP Sports One, který je komplexním produktem podporujícím chod celého sportovního týmu, zahrnující například sledování zdraví a fyzické kondice hráčů v průběhu celého roku, tréninkový management, týmovou komunikaci a mnoho dalších oblastí. SAP Sports One bude mimo jiné umožňovat využití pohybových senzorů schopných zaznamenávat přesný pohyb hráče během tréninků.

www.sap.com/cz/

Byl pro vás článek přínosný?