Hlavní navigace

5 nezodpovězených otázek o Windows 10 1909 (3)

3. 10. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Další verze Windows 10 by měla dorazit již brzy. Ovšem pokud jde o podniky, pak ve vzduchu stále visí několik otázek ohledně toho, co bude tato verze obnášet a zdalipak nastaví standardy pro všechny budoucí podzimní updaty.

Předchozí díl

Microsoft je v tomhle zvláštní. Ostatní výrobci OS – zejména Apple a Google – se již dávno spokojili s ročními aktualizacemi, ať už tedy na osobních počítačích nebo mobilních zařízeních. Odborníci, od správců „v zákopech“ po analytiky z oboru, buď přímo požadovali potenciální roční tempo upgradů, nebo ho alespoň předpovídali.

A Microsoft by jim mohl vyhovět.

Vzdal se Microsoft informování komerčních zákazníků o tom, že je feature upgrade „business-ready“?

Bezesporu to tak vypadá.

Až do Windows 10 1809, což je ona nechvalně proslulá feature aktualizace z roku 2018, která nabrala několik měsíců zpoždění, poskytoval Microsoft podnikům informaci o tom, kdy byl (Microsoft) přesvědčen o tom, že kód už byl vyladěn tzv. early adopters a těmi, kteří byli k instalaci feature upgradu donuceni, například uživateli verze Windows 10 Home. Business-ready varianta byla vypuštěna několik měsíců po debutu upgradu, a to v nejkratším sledu v rámci dvou a půl měsíce (1803) po nejdelšího čtyři a půl měsíce v případě verze 1809.

O Windows 10 1903 však Microsoft neřekl ani slovo; přitom tahle aktualizace vyšla už 21. května a je tak nyní již čtyři měsíce stará.

CS24

Na jedné straně – té, podle které se Microsoft takovými oznámeními nebude obtěžovat – existuje spousta důkazů, od zrušení tzv. Semi-Annual Channel (SAC) milníku, který upgrade označoval za spolehlivý pro podnikové uživatele, po naléhání na podniky, aby s procesem aktualizace započaly hned, jak kód vyjde (namísto několikaměsíčního čekání). Na straně druhé – mnohem menší, mimochodem – Microsoft v jeden okamžik skutečně řekl, že tuto deklaraci plné funkčnosti pro podniky bude garantovat i nadále.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?