Hlavní navigace

10 aktuálních tipů pro IT životopisy (4.)

6. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Yuri Arcurs - Fotolia.com
Web CIO.com sestavil seznam 10 nejlepších rad roku 2013 ze své série Resume Makeover (vylepšení vzhledu životopisu). Podívejme se na něj.

Předchozí díl

9. Zkraťte to

Není čas na pěti- či šestistránkové expozice. Chcete, aby HR manažeři toužili po více informacích, které mohou získat v pohovoru.

Sampsonová a její tým v Regal Resumes ihned rozpoznali,že Rob Sorenson měl výrazné zkušenosti v oblasti korporátního i klientského consultingu. Hlavním kamenem úraz však byla podle Sampsonové délka Sorensonova životopisu. Přestože měl tento životopis dostatek obsahu s přidanou hodnotou, byla jeho délka rozptylující, což by mohlo být problematické pro kohokoliv, kdo by jej měl vyhodnocovat.

„Protože jsou HR manažeři a pracovníci oddělení lidských zdrojů zaplaveni životopisy, mají tendenci ztrácet pozornost po jedné až dvou stránkách u uchazečů o nižší až střední pozice a po třech stránkách u top manažerů,“ říká. Prvním úkolem Sampsonové proto bylo „osekat“ Sorensonův životopis na rozumnou délku.

Významná část Sorensonova životopisu nastiňovala jeho ohromnou konzultační zkušenost, nebylo však třeba zmiňovat se o zapojení každého klienta, říká Sampsonová. Odstraněním velké části zbytečných detailů každého konzultačního úkolu byli Sampsonová se Sorensonem schopni obhájit a zdůraznit Sorensonovy úspěchy a zaměřit jeho životopis na další krok jeho kariéry.

„Změnili jsme zaměření jeho životopisu od technického consultingu na roli IT manažera či ředitele,“ říká Sampsonová. „Měl výraznou relevantní manažerskou zkušenost, ale pro potenciální zaměstnavatele bylo obtížné tuto informaci zjistit, protože byla skryta za jazykem technického consultingu.“

10. Zvažte profesionální pomoc

soutez_casestudy

Práce s expertem na životopisy či kariérním koučem vám může poskytnout velkou výhodu. Jestliže se vám nedostává reakce, jakou byste chtěli, či vám jsou nabízeny nevhodné pozice, zkuste najít profesionální kariérní pomoc.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?