Hlavní navigace

Vyšlo první CIO BW v letošním roce. Co v něm najdete?

22. 2. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Státní investice do IT, péče o zákazníky, řízení dokumentů a digitální transformace. To jsou hlavní témata CIO BW 01/24.

Jak se řídí z pohledu IT takový kolos jako Sazka? To se dozvíte z obsáhlého rozhovoru s jejím technologickým ředitelem Petrem Chlumským. Povídáme si nejen o firemní digitální transformaci, ale také třeba o anonymizovaném hraní či kybernetické bezpečnosti ve firmě, kde se točí miliardy.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z CIO Business Worldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Systémy generativní umělé inteligence, jako je ChatGPT společnosti OpenAI nebo Bard společnosti Google, mají potenciál změnit způsob práce v podnicích. Některé predikce jsou sice stále ještě příliš odvážné, ale změny jsou tu a jednou z prvních kategorií produktů, na které dopadnou, jsou systémy CRM. V článku Pět způsobů, jak umělá inteligence změní CRM se věnujeme přesně tomu, co napovídá titulek. Pokud je péče o zákazníky vaše pole působnosti, je to téměř povinné čtení. A k tomu navíc přidáváme přehled patnácti platforem pro správu dat (DMP), které pomáhají podnikům shromažďovat a spravovat data z nejrůznějších zdrojů a jsou stále důležitějším nástrojem pro prodejní a marketingové kampaně zaměřené na zákazníky.

Cloud se stal základním stavebním kamenem podnikových IT strategií. Prozíraví manažeři IT by měli průběžně sledovat nabídky a cenové taktiky na cloudovém trhu. Všímat by si ale měli i vývoje v dalších souvisejících oblastech. Upozorňujeme na to v trendovém článku Na co se připravit v cloudových službách?

Tradičním velmi rozsáhlým textem magazínu CIO BW v sudých letech je velký přehled investic státních institucí a dalších organizací do informačních technologií. Dvanáctistránkový článek každé dva roky mapuje, jak jsou na tom státní úřady, veřejnoprávní instituce a další důležité organizace ve vztahu k investicím do informačních technologií. Kromě jiného jsme zjistili, že míra arogance úřadů neustále roste i tam, kde bychom to už nečekali.

Doplňkovým článkem k tématu pak je analýza Gartneru o tom, proč trvá zadávání státních zakázek v IT až třikrát déle než v soukromém sektoru. Podle studie společnosti Gartner patří mezi hlavní důvody průtahů právní složitost a získávání rozpočtových prostředků.

soutez_casestudy

A v neposlední řadě je součástí CIO BW 01/24 rozsáhlá příloha věnující se podnikovému tisku.

Magazín si můžete zakoupit přímo zde.

 

CIO Business World si můžete objednat i jako klasický časopis (v tištěné i v digitální podobně) Věnujeme se nejnovějším technologiím a efektivnímu řízení podnikové informatiky. Přinášíme nové ekonomické trendy a analýzy a zejména praktické informace z oblasti podnikového IT se zaměřením na obchodní a podnikatelské přínosy informačních technologií. Nabízíme možná řešení problémů spojených s podnikovým IT v období omezených rozpočtů. Naší cílovou skupinou je vyšší management ze všech odvětví ekonomiky.

Byl pro vás článek přínosný?