Hlavní navigace

Výkon mobilním zaměstnancům

28. 5. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Citrix Systems představil nový softwarový klient pro optimalizaci WAN sítí, který rozšiřuje výkon aplikací na úrovni LAN na mobilní zaměstnance podnikových poboček.

Citrix Systems představil nový softwarový klient pro optimalizaci WAN sítí, který rozšiřuje výkon aplikací na úrovni LAN na mobilní zaměstnance podnikových poboček.

Analytici odhadují, že až 55 % firemních zaměstnanců přistupuje v současné době ke svým aplikacím, když jsou mimo pobočku, a až 90 % potřebuje pravidelný přístup k aplikacím z domova nebo během cest. Z toho důvodu firmy vyžadují taková řešení pro poskytování aplikací, která mohou rozšířit výkonnostní a bezpečnostní přínosy LAN na všechny uživatele aplikací bez ohledu na to, kde se nacházejí. Řada organizací začala řešit tento problém prostřednictvím zařízení pro optimalizaci WAN sítí.

Mezi produkty této kategorie se řadí i Citrix WANScaler, který zvyšuje rychlost, jíž jsou poskytovány aplikace zaměstnancům v pobočkách, protože překonává překážky ve výkonu indukované WAN sítí. Jakmile však uživatelé opustí pobočku, nemají už ze zařízení optimalizujících WAN žádný užitek. Nyní Citrix proto přišel s nabídkou WANScaleru coby zařízení instalovaného jako softwarový klient na PC každého uživatele. Tato kombinace podle Citrixu rozšiřuje přínosy optimalizace WAN vně poboček, čímž umožňuje mobilním uživatelům přistupovat k aplikacím bez tradičního snížení výkonu při „vzdáleném přístupu“.

IT manažeři jsou čím dál častěji zahlceni úkoly, které jsou mnohdy v protikladu – na jedné straně zajistit efektivitu a zlepšit bezpečnost a na straně druhé pomoci dosáhnout růstu obratu,” uvedla Lucinda Borovicková, programová ředitelka IDC. “Výsledkem je, že hodnotí produkty na základě jejich schopnosti podporovat určitý mix požadavků: musejí umožňovat hladký, rychlý, předvídatelný přístup k aplikacím; fungují v rámci bezpečnosti firmy a podporují mobilně pracující.”

Vzhledem k tomu, že pracovní prostředí se vyvíjejí a trendem je zaměření na uživatele a na místo jeho působení, infrastruktura pro poskytování aplikací nemůže pouze vyhovět nárokům tradičních LAN a WAN – musí se rozšířit na každého, ať je kdekoli,” uvedl Karl-Heinz Warum Area vice president, Citrix Systems pro oblast Central Europe. “Zatímco konsolidace datového centra přináší jasné úspory firmám, uživatelům aplikací musí být zaručen odpovídající uživatelský komfort bez ohledu na to, kde chtějí pracovat.”

WANScaler Client bude dostupný v červnu 2007.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku