Hlavní navigace

VMworld Europe 2018: Ohlédnutí za vybranými novinkami

21. 12. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © violetkaipa - Fotolia.com
Barcelona opět letos ožila a hostila další ročník konference společnosti VMware – VMworld Europe 2018 – na pódiích se střídali zástupci společnosti a představovali novinky z oblasti produktů i služeb, představeny byly i nové partnerské programy a akvizice.

Jednou z novinek je nabídka, která pomůže urychlit zavádění podnikového hybridního cloudu. Její součástí jsou služby IBM, které pomáhají s přesunem a rozšířením kriticky důležitých pracovních zátěží VMware do cloudu IBM a nové integrace, které podnikům pomáhají modernizovat aplikace s využitím Kubernetes a kontejnerů. Partnerství IBM a VMware dosud pomohlo více než 1700 firmám zavést řešení IBM Cloud pro VMware. 

Podle výzkumné společnosti Ovum potřebují podniky otevřený, hybridní cloudový přístup k vývoji, nasazování a provozování aplikací v multi-cloudovém prostředí. IBM a VMware přináší nová řešení, jejichž smyslem je podnikům pomoci urychlit přechod na hybridní cloud bez dodatečných nákladů a rizik obvykle spojených se zaváděním nových nástrojů, úpravami aplikací a revizemi bezpečnostních politik.

Pro kriticky důležité pracovní zátěže VMware představila společnost IBM plně automatizovanou, vysoce dostupnou globální cloudovou architekturu, jejímž smyslem je pomáhat podnikům předcházet výpadkům u cloudových aplikací a automatizovat přesun na záložní kapacity v rámci regionu IBM Cloud. Tato architektura bude spravována pomocí služeb IBM Services a lze ji nasadit v 18 zónách dostupnosti v USA, Evropě a asijsko-pacifickém regionu.

Kriticky důležité pracovní zátěže definujeme jako zásadní pro přežití podniku a tak důležité, že jejich výpadek může poškodit reputaci značky. Řešení IBM bude pro takové pracovní zátěže garantovat celkovou dostupnost 99,99 %, což je více, než mnozí klienti dokáží v současné době dosáhnout ve svých lokálních prostředích. Řešení zahrnuje infrastrukturu IBM Cloud, technologie softwarově definovaného datového centra VMware, Intel® Optane™ DC SSD a služby IBM, které pokrývají a široké spektrum podnikových potřeb, včetně sítí, datových úložišť, zajištění odolnosti a dalších nástrojů pro monitoring a řešení problémů u cloudových aplikací.

Další novinkou je inovace platformy Workspace ONE na podporu technologické heterogenity v pracovním prostředí a podporu širšího okruhu aplikací a zařízení koncových uživatelů. Přináší inovace vlastní platformy a nové možnosti integrace s partnerskými řešeními.

soutez_casestudy

„Pracovní prostředí ještě nikdy nebylo z technologického hlediska tak různorodé – zaměstnanci užívají stále širší spektrum typů zařízení, operačních systémů, služeb a aplikací, aby mohli pracovat způsobem, jaký jim nejlépe vyhovuje,“ říká Eliška Jirovská, country manažerka VMware pro českou republiku a Slovensko, a dodává: „Zohlednění této heterogenity v platformě Workspace ONE pomáhá podnikům snižovat náklady na IT, zjednodušovat IT prostředí, automatizovat správu a zabezpečení a poskytovat lepší uživatelskou zkušenost.“

Nové styly práce jsou otevřenější, flexibilnější a více založené na spolupráci. Úlohou IT oddělení je podporovat zaměstnance a zároveň chránit majetek podniku a soukromí uživatelů a platformy pro digitální pracovní prostředí s inteligentním zabezpečením jsou zásadní pro budoucí strategie práce. Zaměstnanci díky nim mohou bezpečněji, jednodušeji a z libovolného zařízení přistupovat k relevantnímu podnikovému obsahu a aplikacím, které k výkonu své práce potřebují.

Byl pro vás článek přínosný?