Hlavní navigace

Pointsec proti zneužití podnikových dat

26. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Check Point oznámil dostupnost řešení produktové řady Pointsec, určené pro zabezpečení uložených podnikových dat. Díky akvizici společnosti Pointsec Mobile tak Chcek Point dále rozšiřuje svou nabídku.

Řešení Pointsec zyvšuje ochranu podnikových dat na stolních i přenosných počítačích i v mobilních zařízeních pomocí šifrování disků, správy portů a šifrování výměnných médií . Podle dodavatele jde o uživatelsky nenáročné řešení, zabezpečující jakkoliv velkou síť s minimálním dopadem na práci koncových uživatelů. Centrální správa přístupových práv navíc umožňuje vysoce efektivní administraci dosahující stylu „nastav a zapomeň“.

12. února 2007 Check Point oznámil koupi více než 98 procent akcí společnosti Protect Data a tím uzavřel akvizici švédské mateřské společnosti Pointsec.

„Velkým problémem podnikových zákazníků je přílišná roztříštěnost jejich bezpečnostních řešení. Existuje mnoho dobrých technologií, které však jsou implementované reaktivním způsobem. Nepracují vedle sebe spolehlivě a jsou často těžko ovladatelné. Firmy a organizace potřebují silnější integraci a mnohem proaktivnější přístup,“ uvedl Gil Shwed, předseda představenstva a výkonný ředitel Check Point Software.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku