Hlavní navigace

Nová softwarová i hardwarová řešení Microsoftu cílí na oblast vzdělání (2)

31. 1. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Microsoft se znovu snaží dobýt vzdělávací trh novými funkcemi v aplikaci Teams, které mají nalákat učitele, a novým hardwarem, kterým chce ze škol dostat Chromebooky.

Předchozí díl

Kromě toho Microsoft na stejné akci uvedl sedm nových zařízení s Windows 10 zaměřených na využití ve školách: Lenovo 100e; Lenovo 300e (2-v-1); Lenovo 14w; Acer TravelMate B1 (B118-M); Acer TravelMate Spin B1 (B118-R/RN); Acer TravelMate B1-141; a Dell Latitude 3300 for Education.

Ceny všech těchto zařízení startují na 189 až 300 dolarech (na americkém trhu; v přepočtu 4 250 až 6 750 korun – ceny na českém trhu se však samozřejmě mohou lišit, pozn. red.). Kromě toho byl uveden i odolnější stylus pro zařízení řady Microsoft Surface, Microsoft Classroom Pen.

Microsoft v poslední době čelil rostoucí konkurenci ze strany Googlu a jeho nízkorozpočtových notebooků, Chromebooků; ty se ukázaly být velice populárními ve třídách škol, a to díky jejich jednoduchosti a nízké ceně. Rozšířenost zařízení s ChromeOS je zároveň vstupní branou do softwarového ekosystému Googlu, konkrétně k jeho kancelářskému balíku G Suite, který je přímým a hlavním konkurentem řešení Microsoft Office 365.

I když existuje spousta zařízení s Windows 10 za nízké ceny, která jsou vhodná pro školy, čelí Microsoft podle expertů při „odstraňování“ Chromebooků ze škol jiným výzvám.

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft se sice zaměřil na cenu a „spravovatelnost“ těchto zařízení, nicméně největší překážkou je přimět lidi, aby přešli zpátky od Googlu, neboť pro školy je těžké změnit prostředí, hlavně kvůli investicím, které potřebují realizovat při školeních učitelů, zaměřených na využívání nových nástrojů. Právě tohle teď Microsoft bude muset řešit.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?