;
Hlavní navigace

Nová generace podnikových serverů od Lenova

23. 9. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Společnost Lenovo představila novou generaci svého portfolia serverů třídy enterprise. První vlna produktů se skládá ze tří serverů: jednoho tower a dvou rackových systémů. Servery byly navrženy s ohledem na maximální flexibilitu a spolehlivost pro tradiční i softwarově definovaná prostředí datových center.

ThinkServer RD550 a RD650: rack servery v menším prostoru

Prostorově optimalizované diskové rámečky, design šasi a základních desek poskytuje špičkovou hustotu úložiště a více I/O konektivity v rámci standardního provedení 1U a 2U rack serveru. RD550 může pojmout až 12 šachet diskových jednotek a až 26,4 TB interní diskové kapacity, což představuje výkon a kapacitu 2U systému v 1U balení. 2U RD650 obsáhne až 26 diskových jednotek a až 74,4 TB interní diskové kapacity, takže je vhodný pro aplikace náročné na skladování dat, jako jsou například databáze, klastry pro analýzu dat a streamování videa. Pro maximální flexibilitu a škálovatelnost jsou oba rackové servery k dispozici s konfiguracemi hybridních šasi, které umožňují kombinovat 2,5 a 3,5palcové disky .

Zlepšení flexibility je dosaženo prostřednictvím nových technologií AnyFabric, AnyBay a AnyRAID. Lenovo AnyFabric podporuje RD550 mnoho kombinací I/O technologií včetně až čtyř 10GB Ethernet portů a čtyř portů Fibre Channel, což ponechává tři PCIe sloty k dispozici pro další využití. Lenovo AnyBay umožňuje jako první v oboru použít více typů úložišť ve stejné pozici od SAS a SATA HDD disků po čelně přístupné PCIe SSD. K dispozici jsou rovněž adaptéry ThinkServer AnyRAID pro pokročilou ochranu dat a zvýšení výkonu, aniž by bylo nutné zabírat PCIe sloty.

RD550 a RD650 jsou vybaveny novou generací procesorů řady Intel Xeon E5-2600 v3, každý až s 18 jádry. Oba servery lze nakonfigurovat tak, že podporují až 768 GB operační paměti DDR4, která poskytuje zvýšení šířky pásma až o 50 procent, stejně jako padesátiprocentní nárůst energetické účinnosti proti předchozí generaci pamětí DDR3. Mezi standardní vlastnosti důležité pro spolehlivost patří podpora ECC pamětí, možnosti hot-swap HDD a SSD stejně jako redundantní napájení a chlazení.

ThinkServer TD350: 4U tower provedení

Nový server TD350 disponuje až dvěma procesory Intel Xeon řady V3 E5-2600 . Proti předchozí generaci serverů nabízí téměř trojnásobek operační paměti a dvojnásobnou diskovou kapacitu s až 512 GB paměti DDR4 a 90TB interní úložné kapacity s možností konfigurace buď 2,5palcových nebo 3,5palcových diskových jednotek – to vše ve zhuštěném provedení 4U tower. Díky mohutné skladovací kapacitě a za nižší cenu, než má racková infrastruktura, je pro malé a středně velké podniky server TD350 vhodným řešením pro provozování pracovních úloh, jako jsou například obchodní analýzy, rozsáhlé databáze a aplikace pro vzájemnou spolupráci.

Stejně jako u RD550 a RD650 si lze zvolit adaptéry ThinkServer AnyRAID pro zvýšenou ochranu RAID, aniž by bylo nutné obsadit sloty PCIe. Pro bezpečné bootování jsou k dispozici dva M.2 SSD enterprise třídy coby interní možnosti. TD350 je vybaven uzamykatelným předním panelem pro ochranu paměťových zařízení s důležitými obchodními daty a pro jednoduché rozšíření je možné vyměnit 95 procent všech dílů bez pomoci nářadí. Kromě toho má TD350 vnízkou hlučnost umožňující serveru práci v tichém kancelářském prostředí.

Dostupnost: Nová generace serverů bude na našem trhu dostupná v průběhu podzimních měsíců. Ceny zatím nejsou stanoveny.

Čtěte také:
→ Lenovo restrukturalizuje svůj byznys
Změny přicházejí v souvislosti s odkoupením divize serverů x86 od IBM.
→ Jedničkou na českém trhu s PC je Lenovo
Společnost Lenovo se v roce 2013 stala největším dodavatelem osobních počítačů v České republice. Její podíl se dostal na 22%.

ICTS24

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+