Hlavní navigace

Myš, která funguje ve vzduchu

18. 7. 2007
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Logitech představil bezdrátovou myš MX Air Rechargeable Cordless – všestrannou laserovou myš, která pracuje na stole, ale i ve vzduchu. Lidé pracují s myší MX Air podobným způsobem jako s dálkovým ovladačem na televizor.

Logitech představil bezdrátovou myš MX Air Rechargeable Cordless – všestrannou laserovou myš, která pracuje na stole, ale i ve vzduchu. Lidé pracují s myší MX Air podobným způsobem jako s dálkovým ovladačem na televizor.

Tuto funkčnost zajišťují 3 technologie – ovládání pohybu Freespace, rozpoznávání příkazů z gest a bezdrátové technologie. Patentovaná technologie Freespace je založena na kombinaci čidel MEMS (mikroelektromechanické systémy), DSP (digitálního zpracování signálu) a bezdrátové (vysokofrekvenční) technologie RF. Díky sloučení těchto tří technologií mohou uživatelé držet myš v libovolné orientaci a ukazovat v jakémkoli směru. Použité algoritmy navíc podle Logitechu dokáží rozpoznat zamýšlené pohyby od bezděčných a potlačují chvění ruky, které se v určité míře objevuje u každého, když drží nějaké zařízení volně ve vzduchu.
Příkazy založené na určitých gestech dodávají myši MX Air ještě další úroveň funkčnosti. Pokud například bude uživatel chtít upravit hlasitost, stačí když stiskne a podrží tlačítko ovládání hlasitosti na myši a provede jednoduché gesto – pohne s myší doprava, když bude chtít hlasitost zvýšit, nebo doleva pro ztišení. U hudebních aplikací malý kruhový pohyb směrem doprava aktivuje příkaz pro přechod na následující skladbu, zatímco kroužek doleva bude znamenat opakování právě přehrávané skladby.
Namísto tradičního rolovacího kolečka je myš MX Air vybavena ploškou pro rolování, která je citlivá na dotek. Pohyb konečku prstu po této plošce aktivuje setrvačný rolovací mechanismus, přičemž rychlost posuvu bude záviset na prudkosti, s jakou uživatel prstem pohne. Funkce pro ovládání multimédií, jako jsou „přehrávání/pauza“, „hlasitost/ztlumení“, „zpět“ a „výběr“ jsou i ve vzduchu snadno dostupné – stačí palcem stisknout velká, oranžově podsvícená tlačítka.

Myš MX Air nabízí radikálně nový způsob, jak lidé mohou ovládat zábavu na svých počítačích,“ uvedl Erik Charlton, ředitel marketingu produktů zahrnujících výkonné a herní myši společnosti Logitech. „Je určena pro všechny, kdo na svých počítačích poslouchají hudbu a obtěžuje je nutnost vracet se ke stolu vždy, když chtějí změnit skladbu nebo upravit hlasitost. Je pro ty, kdo se chtějí podělit o fotografie z dovolené s přáteli a rodinou, aniž by byli přikování ke stolu. Je zde pro každého z miliónů lidí, kteří na Internetu vyhledávají a sledují videoklipy na serverech jako jsou například YouTube nebo Grouper. A je určena i pro ty, kdo mají počítač pro multimediální zábavu v obývacím pokoji a přejí si, aby navigace ve všech médiích byla snadná a podle jejich přání.



Foto: Logitech

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku