Hlavní navigace

Microsoft: uživatelé Mac Office 2011 by neměli instalovat OS High Sierra

5. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Microsoft varoval uživatele svého kancelářského balíku Office for Mac 2011, aby svůj systém neupgradovali na nejnovější verzi macOS od Applu s kódovým označením High Sierra.

„Word, Excel, PowerPoint, Outlook a Lync nebyly na macOS 10.13 High Sierra testovány a nebude poskytována žádná formální podpora pro tuto konfiguraci,“ napsal Microsoft v dokumentu podpory.

Ve stejném dokumentu napsal Microsoft uživatelům, kteří využívají novější Office 2016 for Mac, aby své aplikace v případě, že chtějí přejít na systéme High Sierra, aktualizovali na verzi 15.35 nebo novější. (Verze 15.35 byla vydána v červnu, 15.36 v červenci a 15.37 v srpnu.) „V některých případech nemusíte být schopni spouštět aplikace Office [verze 15.34 na High Sierra],“ oznámil Microsoft.

Očekává se, že Apple svůj systém High Sierra uvolní pro zákazníky ještě v průběhu září.

Rada Microsoftu ohledně Office for Mac 2011 se dala očekávat, neboť podpora pro tuto variantu balíku skončí 10. října, což je datum, které si Microsoft zapsal do kalendáře už před dvěma lety, ale od té doby o něm spíše mlčel. Po tomto datu přestane redmondský gigant dodávat uživatelům zmíněného řešení bezpečnostní záplaty a další podporu.

Jednotlivé aplikace – Excel, PowerPoint, Outlook a Word – sice budou fungovat i nadále, nicméně jejich používání bude na vlastní riziko (jakkoliv malé), že chyba bez záplaty vyplave na povrch a způsobí napadení systému.

IT administrátoři se na 10. říjen musejí připravit implementací Office for Mac 2016, případně instruovat uživatele Office 365, aby si stáhli a nainstalovali novější verze jednotlivých součástí balíku.

ICTrocenka

Konec podpory Office for Mac 2011 byl původně stanoven na leden 2016, zhruba pět let po vydání balíku. Jenže v létě 2015, kdy už bylo jasné, že nástupce se jenom tak nestihne, se Microsoft rozhodl prodloužit jeho životnost o dalších 21 měsíců.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?