;
Hlavní navigace

Lenovo představuje vícerežimový ultramobilní Yoga Tablet

30. 10. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Yoga Tablet přichází se třemi pracovními režimy a až 18hodinovou výdrží baterie. Tablet s překvapivou cenou pohání Android.

Lenovo uvedlo na trh svůj první vícerežimový tablet - Yoga Tablet. Lenovo tak nyní přináší nové možnosti používání používání tabletu. Yoga Tablet přichází se třemi pracovnímii režimy, díky kterým se tablet přizpůsobí svým uživatelům. Zařízení navíc nabízí až 18hodinovou výdrž na baterii, což z něj vytváří ultramobilní zařízení.

Designéři a konstruktéři ze společnosti Lenovo identifikovali tři hlavní problémy, se kterými se lidé potýkají při používání tabletu: únava rukou při držení tabletu, absence samonosného mechanismu pro položení na rovnou plochu, a nedostatečný pozorovací úhel při postavení tabletu na stole. Tyto podněty je proto inspirovaly k vytvoření Yoga Tabletu.

Yoga Tablet je vybaven rukojetí ve tvaru válce, která padne do dlaně a drží se dobře v jedné ruce. V tomto režimu je čtení článků, procházení sociálních sítí nebo brouzdání po webových stránkách stejně jednoduché jako čtení časopisů.

Otočením bočního válce do pravého úhlu lze převést Yoga Tablet do režimu stojánku. Tak dojde k vysunutí kovové opěrky, která umožňuje, aby tablet stál samostatně na desce stolu. Uživatelé mohou měnit pozorovací úhel od 110° do 135° a zvolit si takový, který pro ně bude nejpohodlnější. Režim stojánku je ideální například pro sledování filmů a videohovory, navíc je možné tablet ovládat oběma rukama.

Poslední možností je postavit tablet na stůl tak, že je tablet mírně přizvednutý a poskytuje lepší pozorovací úhly, a využít ho pro psaní, hraní her nebo surfování na internetu.

Vícerežimové provedení Yoga Tabletu poskytuje nejen širší možnosti použití, ale oproti řadě jiných tabletů nabízí výrazně vyšší výdrž na baterii, která činí až 18 hodin. Ve válcové rukojeti tabletu je totiž ukryta výkonná duální baterie, jakou známe z některých notebooků.

10 a 8palcové modely tabletu jsou poháněné procesory Quad-Core MT8125 (modely s Wi-Fi) nebo Quad-Core MT8389 (3G modely), nabízí kapacitu paměti 16 GB a postavené jsou na operačním systému Android 4.2. Oba modely jsou lehké, váží jen 605 gramů (10palcový), resp. 400 gramů (8palcový). Uživatelům nabízí IPS displej, 5MP fotoaparát s automatickým zaostřením a dodatečný přední fotoaparát. Slot na micro SD kartu pak umožňuje rozšíření paměti až na 64 GB. Tablet je volitelně k dispozici s Wi-Fi nebo 3G, nabízí také možnost připojení přes micro USB a Dolby DS1. K 10palcovému modelu nabízí Lenovo volitelně Bluetooth klávesnici, která zároveň slouží i jako kryt tabletu a dokáže přepínat tablet mezi pohotovostním režimem a režimem spánku. Uživatelé také mohou zvolit bezdrátový videoadaptér WD100, umožňující streamovat video z tabletu bezdrátově do televizoru.

ICTS24

Lenovo Yoga Tablet bude dostupný od začátku listopadu 2013 ve Wi-Fi provedení a v druhé polovině listopadu i v provedení s 3G za cenu od 5 999 Kč s DPH (8palcový model), resp. od 6 999 Kč s DPH (10palcový model).

G+