;
Hlavní navigace

Díky Lenovo si práci z domu ještě usnadníme. Seznamte se s Project Unity!

22. 11. 2021
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: unsplash.com
Práce z domu se stala realitou pro mnoho lidí, kteří po ní doposud jen toužili, ale i pro ty, kdo se jí vždy spíše obávali.

Mnoho měsíců na home office však přineslo spoustu zkušeností, které v Lenovo využili a zapracovali do nového bezdrátového, snadného a hlavně rychlého propojení Lenovo zařízení. Technologii nazvali Project Unity. O co jde a jak jej budete moci využít?

Ve snadném propojení je klíč k budoucnosti

V Lenovo se zamysleli nad tím, jak lidem usnadnit práci v situaci, kdy jeden přístroj nestačí, kdy potřebují jeden projekt či aplikaci otevřít nejen v PC, ale též v tabletu nebo ve smartphonu. Je jasné, že přeskakování mezi dvěma zařízeními, kde máme stejnou věc rozjetou v různých úrovních, ale bez propojení, je velmi nepohodlné. Budoucnost by měla přinést snadné propojování. Ale jak?

Jde například o prezentaci při online školení, online meetingu, kdy na jednom zařízení jede samotná prezentace, nasdílená pro všechny účastníky online akce, ale na druhém zařízení by si uživatel potřeboval prezentaci také otevřít, promítnout si tu své poznámky nebo v reálném čase měnit parametry prezentace, vstupovat do ní apod, aniž by musel na prvním zařízení stahovat sdílenou obrazovku. 

Přesně pro takovou situaci je připraven nový Project Unity od Lenovo

Co je podstatou této novinky? Dokáže nejen zrcadlit nebo rozšířit obrazovku, ale zajistí i provádění nezávislých aktivit v jedné aplikaci na více zařízeních. V tiskové zprávě vydané výrobcem se dočteme, že: Tablet při propojení nefunguje pouze jako rozšířená plocha, ale dokáže poskytnout plně funkční prostředí stejné, jako máte na počítači se simultánně spuštěnými programy. S Project Unity můžete mít na počítači spuštěný video hovor, zatímco plochu tabletu využijete ke sdílení obrázků či textu ve virtuálním prostředí hovoru. Stejné je to s PowerPoint prezentací, kdy můžete na jednom zařízení prezentovat a na druhém mít otevřené poznámky. Project Unity zkrátka vytváří jednotné prostředí napříč zařízeními pro plné využití funkcí a aplikací.


Na čem bude Project Unity fungovat?

Pro první kroky a testování v ostrém provozu je Project Unity určeno pro tablet Lenovo Tab P12 Pro. Jakmile bude k mání i na českém trhu, nezapomeňte při jeho nákupu využít slevové kupony z www.kuponovnik.cz

ICTS24

Díky Poject Unity se z tohoto tabletu stane všestranný pomocník, který se propojí dalším zařízením a rozšíří nebo zrcadlí, případně doplní pracovní plochu, kdykoliv to bude potřeba. Co se samotného Lenovo Tab P12 Pro týká, dodejme, že jde o pokročilý profi tablet, s kvalitním AMOLED displejem, dlouhou výdrží baterie a dokonce s připojitelnou fyzickou klávesnicí. Vybaven je novým procesorem  Snapdragon 870 Mobile Platform, až 8 GB RAM, vybrat si budete moci z více kapacit úložiště, a to až do 256 GB LPDDR5. 

Chybět nebude ani elektronické pero, které se díky magnetickému nástavci nabíjí bezdrátově. Lenovo zároveň slíbilo, že Project Unity je jen prvním krokem. Následovat brzy budou další funkce a vychytávky pro správu a ukládání dat, pro sdílení pracovního prostředí. 

Autor článku