;
Hlavní navigace

Co důležitého si šéfové IT odnáší z mobilního kongresu MWC: pět trendů pro letošní rok

10. 3. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Vedle nových mobilních zařízení řada firem na Světovém mobilním kongresu v Barceloně představila novinky a trendy, které se týkají rozvoje podnikové mobility. Mezi nejdůležitějšími témata patřila mobilní bezpečnost – především zabezpečení mobilního přístupu do podnikových systémů - a lepší softwarová integrace mobilních zařízení s internetem věcí. Podnikovou mobilitu ovlivní těchto pět hlavních trendů.

Android se začíná více přizpůsobovat firemním potřebám

Společnost Google nikoli náhodou týden před MWC oznámila iniciativu Android for Work. Díky tomu mohly její partneři, například AirWatch, ukázat kompatibilní nástroje pro správu. Android for Work odděluje podnikové aplikace od osobních a má rozptýlit obavy o nedostatečnou bezpečnost Androidu pro podnikové nasazení.

Lepší integrace internetu věcí do podnikových procesů

Aby byla data z připojených senzorů užitečnější, dodavatelé IoT platforem spojují síly se softwarovými firmami, aby společně hledali cesty k lepší integraci, například společnost Jasper navázala partnerství se Salesforce a SAP.

Je čas začít přemýšlet o chytrých zařízení k nošení na těle

Jako předzvěst věcí budoucích oznámil dodavatel řešení pro řízení podnikové mobility Good Technology podporu platformy Android Wear. Chytré hodinky například bude možné použít k odemčení přístupu k aplikacím v telefonu. Chytrých zařízení k nošení na těle přibývá a IT manažeři budou muset začít přemýšlet, jaké příležitosti i hrozby  představují pro podnikové IT.

Přichází další špičkově zabezpečená zařízení

Vedle málo známých značek jako je například Silent Circle se svým bezpečným BlackPhone 2 přichází s robustnější ochranou i zavedenější výrobci. Samsung rozšířil partnerství se společností BlackBerry a bude využívat její technologii Secusmart. Výsledkem je systém SecuSuite pro Samsung Knox, který má přijít na trh ještě letos a bude sloužit k šifrování hlasového, textového i datového provozu.

ICTS24

Cenově dostupné telefony nejen pro spotřebitele

Telefony střední třídy jsou dnes mnohem lépe vybavené než dříve – osmijádrové procesory, pětipalcové displeje a LTE začínají být standardem. IT ředitelé by měli vážně uvažovat o tom, zda otevřené telefony se systémem Android v ceně okolo 300 dolarů nejsou výhodnější než proprietární zařízení za dvojnásobnou nebo vyšší cenu.