;
Hlavní navigace

5 rozšíření Google Chrome pro vyšší produktivitu při home office (3)

13. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © k-artz - Fotolia.com
Home office je dnes i kvůli pandemii koronaviru globálním trendem, který jen tak nevymizí. Proto bychom měli hledat nástroje, které nám pomohou lépe se vyrovnat s naší situací. Pokud pro prohlížení webu používáte Chrome, pak vám na následujících řádcích doporučíme několik rozšíření či doplňků, jež mají potenciál zvýšit vaši produktivitu.

Předchozí díl

Prostřednictvím nové ikony Zoom vedle adresního řádku teď můžete rozjíždět sezení přes Zoom za pochodu, a to buď se zapnutým nebo vypnutým videem, nebo si naplánovat pozdější schůzku přes Zoom prostřednictvím aplikace Google Kalendář. Ať už půjde o okamžitou nebo pozdější schůzku přes Zoom, odešle Kalendář zadaným účastníkům videohovoru pozvánku, ke které přidá odkaz, na který mohou kliknout.

K možnostem nastavení pro každou jednotlivou schůzku patří zapnuté nebo vypnuté video (a to pro organizátora i jednotlivé účastníky zvlášť), ale také možnost nahrávání schůzky, umožnění účastníkům připojit se k hovoru ještě před příchodem organizátora a ztlumení všech účastníků před živým vstupem, což se hodí zejména u větších schůzek. Jednotlivá nastavení můžete zároveň určit jako výchozí pro všechny budoucí schůzky.

Odesílání pozvánek k video-schůzkám je snazší přes dobře známou plánovací aplikaci, jako je Kalendář, než přes nativní uživatelské rozhraní Zoomu. A pokud namísto kalendáře používáte Outlook, pak máme dobrou zprávu, že integrace Zoomu s kalendářem Outlooku je možná taktéž.

Chrome Remote Desktop

ICTS24

Menší podniky, které poslaly svoje zaměstnance pracovat z domu, možná nemají žádné – případně mají pouze minimální – zkušenosti s poskytováním technické podpory na dálku. Jediný IT administrátor společnosti tak zkrátka přichází o možnost přechodu mezi jednotlivými kancelářemi a řešení případných problémů přímo na místě.

Pokračování