Hlavní navigace

Windows 8 - OS, který si vaše IT zamiluje?

26. 6. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: microsoft.com
Začíná to vypadat, jako by IT oddělení začala inklinovat k Windows 8. Microsoft totiž upozornil na jména konkrétních firem (Take Care Health Systems, Rooms to Go nebo Seton Hall University), které mají v plánu urychlené zavedení Windows 8.

Ptáte se na důvod? Nový operační systém nabízí odpovědi na kritické nedostatky, které organizace pociťují s platformami od Apple a Google.

Tsunami jménem iPad

Když zaměstnanci přinesou do kanceláří mobilní zařízení (většinou iPady), požadují, aby je IT přizpůsobilo pro práci. Problém je v tom, že taková zařízení jsou v principu vytvořena pro prohlížení webových stránek a konzumování médií, jako jsou filmy nebo hry - zkrátka by měla uživatele bavit. Nebyla primárně navrhována coby nástroje pro produktivitu, protože to nebylo jejich cílem.

Na tabletech s iOS a Androidem sice mohou běžet podnikové aplikace, ovšem nedají se dost dobře propojit s existujícími systémy a od notebooků, které chtějí uživatelé nahradit tabletem, se liší téměř v každém kritickém bodu. Ve výsledku jsou IT oddělení jako mezi mlýnskými kameny, protože veškeré snahy o vyřešení těchto komplikací tiše selhávají a individuální opravy každého tabletu se stávají doslova noční můrou.

IT tedy potřebuje zařízení, které se snadno ovládá, je pro uživatele stejně lákavé jako tablety, ale zároveň pracuje v souladu s firemní politikou.

Testování

Při testech Windows 8 byly primárně používány různé typy Samsung Galaxy Tab. Všichni testující se shodli na tom, že se jedná téměř o dar z nebes - tablety s Windows 8 se daly snadno integrovat s existujícími manažerskými systémy, s aplikacemi zaměřenými například na automatizaci prodeje nebo na správu vztahů se zákazníky (CRM), s MS Office a dokonce i s terminály pro vzdálený přístup k serverům a nástrojům zabezpečení. Z obchodního hlediska zasahují tyto výhody všechny důležité body.

Při testech vyšlo najevo, že Windows 8 pracují nejlépe s hardwarem, který je navržen přímo pro ně, protože při použití systému na starších zařízeních nepracovalo vše úplně správně.

Čas pro Windows?

Všichni testující se shodli na tom, že je nejnovější operační systém firmy Microsoft určen primárně pro tablety a nedovedou si docela představit práci s tímto systémem na laptopech nebo stolních počítačích. Spíše očekávají, že se nejnovější Windows dostanou do firem prostřednictvím nových tabletů, které budou nahrazovat starší zařízení.

příloha_ovladnete_sva_data

Velký úspěch by také při zavedení systému mohl slavit nástroj Windows To Go, který umožňuje spustit Windows 8 na počítači se staršími verzemi Windows prostřednictvím USB flash disku. Zaměstnanci by tak měli přístup k rozpracovaným dokumentům a k ostatním aplikacím i na starších počítačích.

Windows 8 se náhle zdají být o mnoho zajímavější.

Byl pro vás článek přínosný?