Hlavní navigace

Windows 10 začnou automaticky odstraňovat aktualizace působící problémy

15. 3. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Microsoft pro Windows 10 neustále vydává aktualizace a je tedy velká šance, že jste si někdy nainstalovali nějakou, která do vašeho systému přinesla nějaké problémy.

Pro případy, kdy nějaká záplata způsobí problémy při startu, identifikuje teď operační systém poslední nainstalovanou aktualizaci a automaticky ji odstraní.

Portál Windows Latest si všiml, že Microsoft nedávno vydal dokument podpory, který odpovídá na otázku, proč byly odstraněny nedávno nainstalované aktualizace. Společnost píše, že tyto aktualizace a záplaty „udržují vaše zařízení zabezpečené a běžící s maximální efektivitou,“ ale čas od času narazí na problémy s nekompatibilitou.

Jestliže není aktualizace Windows 10 s vaším počítačem kompatibilní a počítač se restartuje, můžete vidět oznámení, v němž stojí: „Odstranili jsme některé nedávno nainstalované aktualizace a obnovili tak vaše zařízení ze selhání při startu.“ Microsoft tvrdí, že k tomuhle dochází jen tehdy, pokud už všechny ostatní pokusy o automatickou obnovu byly neúspěšné.

Jakmile je aktualizace odstraněna, zabrání Windows 10 její automatické instalaci po dobu následujících 30 dní, což Microsoftu a jeho partnerům poskytne dostatek času pro vyšetření a snad i opravu jakýchkoliv problémů.

Uživatelé mohou manuálně přeinstalovat všechny aktualizace, které už byly odinstalovány – ty však budou v případě opětovných problémů Windows 10 se startem znovu odstraněny.

Podle Microsoftu se nové funkce dočkají všechny edice Windows 10.

Minulý bylo zjištěno, že nejnovější kumulativní update od Microsoftu způsoboval problémy s výkonem her a fungováním myší. Bohužel to však vypadá, že v těchto případech nebude Windows 10 aktualizace odstraňovat automaticky – stane se tak jen při problémech systému s nabíháním.

příloha_ovladnete_sva_data

Navzdory problémům, provázejících systém od jeho uvedení, teď Windows 10 přesáhly 800 milionů instalací a očekává se, že ještě v letošním roce dosáhnou dlouho očekávaného miliardového milníku.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?