Hlavní navigace

WIA odkoupila západočeskou pobočku společnosti SkyNet

11. 8. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost WIA, telekomunikační operátor, získala část páteřní sítě firmy SkyNet, a. s. odkoupením její západočeské pobočky.

Společnost WIA, telekomunikační operátor, získala část páteřní sítě firmy SkyNet, a. s. odkoupením její západočeské pobočky.

Obchod proběhl v souladu s dlouhodobou strategií obou firem: zatímco WIA posiluje v západních Čechách pozici jednoho z největších regionálních provozovatelů bezdrátových sítí, SkyNet se dále soustředí na rozvoj své pozice na trhu Managed Security Services a distribuci bezpečnostních produktů.

„Odkoupení západočeské části telekomunikační sítě Skynetu je součástí dlouhodobé strategie WIA a považujeme jej za významný přínos pro další rozvoj naší společnosti, který dovoluje rozvíjet služby pro všechny naše zákazníky. Nově získaná infrastruktura nám umožní skokové zvýšení pokrytí a dostupnosti našich služeb v regionu,“ dodává Filip Malina, obchodní ředitel společnosti WIA.

„Jsme si jisti, že část sítě, kterou jsme společnosti WIA prodali, bude v dobrých rukou. Kupce jsme vybírali stejně pečlivě, jako v loňském roce, kdy jsme odprodali naši divizi hostingu společnosti IGNUM. Během posledních dvou let se tak SkyNet může stále intenzivněji zaměřovat na poskytování bezpečnostních služeb pro datové a telekomunikační sítě,“ říká obchodní ředitel SkyNetu František Ďuriš.

Stávající zákazníci SkyNetu mohou i nadále využívat dosavadní služby; WIA bude jejich technologickou kvalitu intenzivně rozvíjet. Zároveň mají možnost získat za zvýhodněných podmínek veškeré služby z rodiny produktů WIA, zejména pak moderní residenční bezdrátové připojení k internetu 5G nebo služby založené na profesionální technologii WiMAX. V současné době probíhá technická migrace služeb jednotlivých uživatelů a konsolidace infrastruktury bude dokončena 17.8.2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku