Hlavní navigace

WD uvádí na trh první přenosné SSD s rychlostí interních disků

7. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © vege - Fotolia.com
Nový superrychlý externí disk se bude dodávat s kapacitami 256 GB, 512 GB a 1 TB, připojením přes USB C, šifrováním a zálohovacím softwarem.

Společnost Western Digital představila svůj první přenosný SSD disk s názvem My Passport SSD.

Nový disk, který se schová do dlaně, se chlubí rychlostí čtení a zápisu srovnatelnou s rychlostí interních SATA SSD disků – až 515 MB/s. Připojuje se pomocí USB konektoru typu C (u něhož nezáleží na orientaci) a podporuje standard USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s). K dispozici je i adaptér pro připojení k obvyklejším portům USB typu A, jimi je stále vybavená většina počítačů.

Na disk o rozměrech přibližně 10 x 89 x 46 mm, odpovídající přibližně krabičce cigaret s poloviční tloušťkou, poskytuje výrobce tříletou záruku. Doporučená maloobchodní cena je stanovena na 99,99 USD za 256GB model, 199,99 USD za 512 GB a 399,99 USD za 1TB model.

příloha_ovladnete_sva_data

K SSD disku se dodává zálohovací software WD Backup, který lze nastavit na automatické zálohování na disk nebo do cloudové služby Dropbox. Disk je kompatibilní i se systémem Apple Time Machine, ale je nutné jej před využitím s touto službou nejprve přeformátovat.

My Passport SSD je vybavený také hardwarovým 256bitovým šifrováním AES a ochranu pomocí přístupového hesla. Disk byl testován na pád z výšky 2 m a dokáže odolává přetížení 1500 G.

Byl pro vás článek přínosný?