Hlavní navigace

Vyšel nový CIO Business World 02

24. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Hlavními tématy vydání jsou podnikové technologie a stínové IT. Mimo jiné si přečtete o největších průšvizích, které prosákly na veřejnost při špatných implementacích ERP, ale najdeme i ty oceněníhodné.

Věděli jste, že téměř polovina podniků navyšuje investice do business intelligence a datové analýzy? Ukazuje to průzkum společnosti Gartner mezi více než třemi tisíci respondentů z řad manažerů a ředitelů IT. Data se pro ně stávají prioritou jako předpoklad úspěchu digitálních iniciativ. Pět CIO, kteří aplikovali datovou analýzu ve snaze podpořit výkonnost nebo růst firmy, se podělilo o své zkušenosti. A my je přinášíme.

Dozvíte se také, že by do pár let mohla zmizet datová centra v podnicích a přesunout se do cloudu, bude to mít na svědomí i rostoucí implementace umělé inteligence.

A když jsme u té migrace do cloudu, tak pozor, ta není samospásná. Řada podniků při obměně technologií přehlíží původní cíle a inovační záměry byznysu. Poradíme, na co si dát pozor, aby se to nestalo i vám.

A podíváme se na ERP, které nemají obecně dobrou pověst. Jejich dějiny jsou lemované totálními fiasky, vyhozenými miliardami, zklamanými očekáváními a soudními spory. Máme dvanáct exemplárních příkladů, jak to nedělat.

Podíváme se také na problematiku stínového IT, tedy šedého prostoru, ve kterém se pohybuje řada zaměstnanců s nekontrolovaným (byť legálním) softwarem. Utíkají vám tady možná důvěrné informace, zbytečně tečou peníze. Ale dá se to dobře uchopit a získat ze shadow IT přínos jak pro firmu tak i zaměstnance.

příloha_ovladnete_sva_data

Ve výčtu toho zajímavého v CIO BW 02 nesmíme ani zapomenout na velký rozhovor s Petrem Schaffartzikem, předsedou představenstva skupiny K2, která mimo jiné stojí za podnikovým informačním systémem K2.

A samozřejmě i mnoho dalšího.

Byl pro vás článek přínosný?