Hlavní navigace

Vyšel magazín CIO BW 5/22

21. 10. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Už jen poslední vydání CIO Business Worldu nás dělí od Vánoc. V tom předposledním se věnujeme zejména ERP, technologiím dodávaným formou služby, automatizaci a bezpečnosti.

Aplikace typu SaaS se úspěšně šíří do podnikových softwarových ekosystémů. Přinášejí řadu změn do modelu řízení informačních technologií v organizacích. Model provozování aplikací jako služba má bezesporu své výhody. K aplikacím můžete přistupovat kdykoliv a odkudkoliv a můžete zcela ignorovat potřebu jejich správy.

V oblasti zabezpečení ale nejsou vždy ideálně podchycené a ošetřené. Příčinou velké části narušení cloudových systémů a úniků dat z nich jsou jejich chybně nastavené konfigurace. Takže pokud sázíte (měli byste) na pořizování technologií formou služby, nezapomeňte se také postarat o náležité zabezpečení systémů.

V rozsáhlém speciálu o ERP přinášíme kromě jiného oblíbený přehled zásadních ERP systémů na český trh, včetně podnětné diskuze s vybranými dodavateli těchto systémů.

V samostatném článku na našem serveru přineseme později jejich kompletní odpovědi, které se do tištěné podoby magazínu nevešly.

Máme také od našich amerických kolegů v CIO BW5 článek popisující desítku globálních nejvýznamnějších dodavatelů ERP. Při sestavování seznamu deseti nejvýznamnějších dodavatelů ERP američtí kolegové zohlednili velikost firmy, ale hodnotili dodavatele na základě jejich cloudové strategie a toho, jak jejich vize budoucnosti ERP utváří trh. 

Zařazení dodavatelů, kteří nejsou tradičně považováni za silné hráče na trhu ERP, podtrhuje, jak cloud a vyvíjející se digitální strategie stírají tradiční hranice kategorií podnikového softwaru a mění podobu boje o podnikové investiční rozpočty. Takže pokud váš výběr dodavatele ERP zahrnuje i variantu zahraničního globálního dodavatele, můžete se u nás inspirovat.

V dalších zajímavých článcích se věnujeme kupříkladu využívání použitého softwaru ve firmách. Je to zajímavá cesta jak ušetřit za software, ale zdaleka to není cesta hladká, ale trnitá a křivolaká.

příloha_ovladnete_sva_data

A k tomu mnoho dalšího. Magazín si můžete zakoupit například zde.

Přeji vám inspirativní čtení.

 

CIO Business World si můžete objednat i jako klasický časopis (v tištěné i v digitální podobně) Věnujeme se nejnovějším technologiím a efektivnímu řízení podnikové informatiky. Přinášíme nové ekonomické trendy a analýzy a zejména praktické informace z oblasti podnikového IT se zaměřením na obchodní a podnikatelské přínosy informačních technologií. Nabízíme možná řešení problémů spojených s podnikovým IT v období omezených rozpočtů. Naší cílovou skupinou je vyšší management ze všech odvětví ekonomiky.

Byl pro vás článek přínosný?