Hlavní navigace

Virtualizace od PDA po superpočítače ve znamení Xenu

6. 9. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Xen.org, domovská organizace open source projektu Xen, oznámila vydání enginu Xen 3.3, nejnovější verze open source hypervisoru.

Xen.org, domovská organizace open source projektu Xen, oznámila vydání enginu Xen 3.3, nejnovější verze open source hypervisoru.

Tato verze je nyní k dispozici pro stažení z komunitního webu Xen.org a je výsledkem společného úsilí zkušených inženýrů z více než 50 předních firem, které dodávají hardware, software a bezpečnostní řešení. Xen 3.3 obsahuje vylepšení, která dále posilují jeho pozici rychlého, škálovatelného a bezpečného virtualizačního enginu pro nejširší řadu serverových a PC čipsetů - od superpočítačů po PDA.

Od prvního vydání Xenu v prosinci 2005 si produkty na jeho bázi rychle získaly podíl na trhu, který nyní představuje téměř pětinu všech virtualizovaných serverů.

Nejnovější verze Xen 3.3 přináší uživatelům řadu nových funkcí a vylepšení, zaměřených na další posílení celkového výkonu hypervisorového enginu v klasických firemních počítačových prostředích. Například příspěvkem Intelu do projektu Xen je podpora paralelního zpracování, která zaručuje, že řešení na bázi Xenu mohou plně využívat předností nové generace mikroprocesorových technologií. "V Intelu se stále snažíme uzpůsobit Xen pro využívání všech výhod virtualizačních technologií Intelu (Intel VT) a dalších možností této platformy," řekl Imad Sousou, ředitel Intel Open Source Technology Center. "Xen 3.3 je optimalizován pro parametry nové intelovské mikroarchitektury Nehalem, která se vyznačuje vylepšením správy napájení, výkonu, I/O operací a síťových funkcí a umožňuje vytvářet lepší řešení pro správu flexibilních zdrojů v energeticky úsporném datovém centru."

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku