Hlavní navigace

V Praze vzniká nové inovační centrum Microsoftu

6. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft
Inovační centrum nabídne technologickou podporu a zázemí pro začínající firmy, ale i příležitosti pro studenty vysokých škol.

Microsoft dnes ve spolupráci s WBI otevřel v pořadí již třetí Microsoft inovační centrum (MSIC), a po Brně a Hradci Králové přináší nové příležitosti pro začínající firmy a studenty. Nové centrum by mělo pokrýt zájem z hlavního města Prahy a regionu středních a západních Čech.

Posláním WBI, společnosti, která sama začala jako start-up a je významným partnerem společnosti Microsoft, je propojit již existující inkubační aktivity a zdroje a prostřednictvím speciálních akceleračních programů tak napomoci konkurenceschopnosti českých start-upů.

Spolu s dalšími partnery, kterými jsou Vysoká škola ekonomická v Praze, Západočeská univerzita v Plzni, akcelerátor StartupYard, poskytovatel technického zázemí TechSquare a vzdělávací institut iCollege, nové Microsoft inovační centrum nabídne začínajícím firmám a studentům technologickou podporu, zázemí, možnost konzultací a školení.

„Výsledky poslední analýzy konkurenceschopnosti Světového ekonomického fóra jasně ukazují, že Česká republika nutně potřebuje zásadní změny v přístupu ke vzdělávání, podpoře začínajících firem a inovací. Vzhledem k úspěchům našich dosavadních dvou inovačních center v Brně a Hradci Králové jsme se tedy rozhodli podpořit myšlenku třetího a nabídnout tak zajímavé akcelerační programy dalším zájemcům,“ říká Milan Hrabovský, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft.

Microsoft má po celém světě více než 100 inovačních center MSIC. Dvě  z nich se nachází v České republice (v Brně a Hradci Králové) a za dobu svého fungování podpořily formou speciálních vzdělávacích programů, přístupu k nejnovějším technologiím a technologickému zázemí 12 000 zájemců z řad studentů a začínajících firem.

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ Microsoft ruší službu předplatného TechNet pro IT profesionály
→ V Praze bude největší vývojářské centrum Skype v Evropě

G+

Byl pro vás článek přínosný?