Hlavní navigace

Toshiba prý dostala nabídku od Foxconnu na paměťovou divizi

15. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: CIO.com
Foxconn, tchajwanský výrobce elektroniky, známý jako výrobce iPhonů a iPadů pro Apple, se prý Toshibě chystá nabídnout 27 miliard dolarů za její divizi počítačových čipů.

Toshibu lidé obecně znají jako výrobce NAND flashových a paměťových čipů, která má všechny svoje továrny v Japonsku. Výroba čipů v Japonsku však poklesla poté, co na síle získávají konkurenti v Jižní Koreji a Číně.

Zprávu o potenciální nabídce poprvé přinesl Wall Street Journal. Foxconn je zatím poslední z několika společností, včetně SK Hynix a investiční firmy Silver Lake, které mají zájem o koupi čipových aktiv Toshiby.

Akvizice Foxconnem by Toshibě poskytla finance, které potřebuje k tomu, aby pokročila ve výrobě pamětí a úložišť. Toshiba zaostává za Samsungem, zejména v úložištích, protože se jí tak rychle nepodařilo pokročit ve svých výrobních procesech.

Úložiště a disky od Toshiby je možné koupit přímo, ale japonská firma taktéž dodává a vyrábí flashové produkty pro další hardwarové společnosti. Převod výrobních prostředků by mohl mít vliv i na SanDisk, který je součástí Toshiby.

V únoru Toshiba uvedla, že má v plánu prodat svůj paměťový byznys. Potřeba prodeje aktiv zesílila poté, co její jaderná divize Westinghouse Electric vyhlásila koncem března bankrot. Celkově Toshiba v tomto fiskálním roce očekává pokles tržeb i zisků.

Na druhou stranu Foxconn shromažďuje aktiva po celém světě. Jeho továrny najdete v severní Americe, Asii, Evropě i jižní Americe. Foxconn se v loňském roce zaměřil na jinou velkou japonskou společnost – Sharp – v níž koupil majoritní podíl.

ICTrocenka

I přesto, že japonská výrobní aktiva klesají, zůstává země vycházejícího slunce stále technologickou mocností. Například v loňském roce koupila japonská společnost SoftBank firmu ARM Holdings, která navrhuje čipy, jež jsou součástí mnoha mobilních zařízení.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?