Hlavní navigace

Tkví ve Windows Phone 8 tajemství většího úspěchu Windows? (3.)

20. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Windows 8 a Windows Phone 8 mají společné více než jen číslo v názvu. Stačí se podívat na tyto dva operační systémy a můžete říct, že Microsoft chce sjednotit zařízení s Windows Phone, tablety a počítače s Windows 8 a herní konzoli Xbox.

Předchozí díl

Příliš mnoho synchronizace?

Jako hlavní klíč teď funguje Microsoft Account (dříve Live ID). Připojuje ke SkyDrive, Xboxu a obchodům s aplikacemi Microsoftu, ale také propojuje ostatní online účty, jako ten na Facebooku, Googlu, LinkedIn a Twitteru.

Všechny tyto funkce se poté integrují do Windows 8 a WP8. Můžete tak vaše fotografie na Facebooku sledovat v aplikaci People, tedy Lidé, nebo je nahrávat do jiných aplikací. Lidé, které sledujete na LinkedInu a Twitteru, se objeví ve vašich seznamech kontaktů. Přidružený účet Google zase umožňuje synchronizaci kontaktů, kalendáře a Gmailu. Žádná jiná platforma není tak dobře integrovaná s ostatními online službami.

Ve chvíli, kdy jste všechny tyto účty propojili skrze Microsoft ID, budou integrovány ve všech vašich tabletech s Windows 8 nebo smartphonech s WP8. Kromě přihlášení už pro synchronizaci nemusíte dělat vůbec nic.

příloha_ovladnete_sva_data

Přemýšlejte o tom tímto způsobem: v minulosti jste mohli používat Windows, aniž byste si vytvářeli Microsoft ID, a byli jste spokojeni. S Windows 8 a WP8 byste bez přihlášení k Microsoft Account přišli o velkou porci funkcionalit. V této oblasti totiž panuje mnohem hlubší sjednocení těchto dvou platforem.

Samozřejmě to znamená, že nejnovější systém Windows je odlišný od toho, který jsme se my, počítačoví veteráni, v minulosti naučili mít rádi. Ale v tom to je: vize Microsoftu pro telefony s WP8 a počítače se zaměřuje na jiný typ uživatele – uživatele, který má v jedné ruce telefon, ve druhé tablet a v cloudu data.

Byl pro vás článek přínosný?