Hlavní navigace

SUSE Linux High Availability Extension – řešení pro vysokou dostupnost

12. 4. 2017
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: (c) angelus_liam - Fotolia.com
SUSE Linux High Availability Extension vám umožní sestavení stabilního řešení s vysokou dostupností. Už nikdy nepřijdete o zákazníky kvůli výpadku infrastruktury. Získejte dostupnost až 99,9999%.

Bojíte se výpadků? Se SUSE Linux High Availability Extension už nebudete muset. Zvyšte dostupnost svých služeb a zbavte se jakýchkoliv výpadků. Nasaďte vyspělé technologie pro clusterové řešení, které patří mezi špičku na trhu. Jejich zprovoznění a používání je velmi snadné.

Váš digitální ekosystém je závislý na funkčním serverovém řešení. Vaši zákazníci, partneři, dodavatelé i zaměstnanci se spoléhají na to, že IT jednoduše funguje, poskytuje jim své služby a chrání data. Potřebují ho ke své práci a počítají s možností přístupu 24×365. Zajistit silné a stabilní prostředí pro bezproblémové podnikání není maličkost. S řešením od společnosti SUSE, které je schopné propojit vaši infrastrukturu, můžete takřka zcela zrušit její výpadky.

Linux High Availability Extension od společnosti SUSE umožňuje jednoduchou tvorbu rozsáhlých synchronních clusterů, které se mohou skládat z virtuálních či fyzických serverů. Jde o jedno z mála řešení, které dovoluje obě varianty libovolně kombinovat a tím získat ohromnou svobodu a flexibilitu v návrhu řešení.

Clusterová infrastruktura na počkání

Čím dál více firem se spoléhá na virtuální servery, které nabízí široké možnosti přizpůsobení nejrůznějším potřebám a druhům zátěže. Běh služeb ve virtualizovaných serverech umožňuje jejich hromadnou replikaci a správu napříč celým clusterem. SUSE Linux High Availability Extension nabízí všechny potřebné nástroje ke spuštění a provozu velkého řešení tohoto typu.

Provoz kritických služeb musí stát na pevných základech. Ty je s Linux High Availability Extension možné vystavět velmi rychle. Využít je možné současnou infrastrukturu, která může být umístěna na jednom místě nebo je možné ji kvůli vysoké dostupnosti rozprostřít po celém světě. Vzdálenost nehraje žádnou roli.

Součástí tohoto komplexního produktu je také podpora výkonného souborového systému Oracle Cluster File System 2 (OCFS2), Global File System 2, load balancer HAProxy, storage Distributed Replicated Block Device (DRBD) či vyspělé řešení vysoké dostupnosti postavené na Pacemakeru.

Díky silnému konzolovému rozhraní zvládnou administrátoři nasazení a konfiguraci vašeho nového linuxového clusteru velmi rychle. K dispozici je také uživatelsky přívětivé grafické rozhraní, které slouží k monitoringu a obsluze výsledného řešení.

Při stavbě něčeho tak důležitého, jako je cluster pro provoz vašich služeb, potřebujete silné zázemí velkého globálního partnera. Odborníci ze společnosti SUSE jsou připraveni vám kdykoliv podat pomocnou ruku při stavbě a správě vašeho IT prostředí. Ať jste začínající firma nebo celosvětový velikán, společně s experty ze SUSE to zvládnete.

Data v bezpečí

Data jsou to nejcennější. Všechny firmy dnes skladují a zpracovávají ohromné množství citlivých dat, která jsou důležitá pro jejich práci. Linuxový cluster vám nabídne flexibilní výkon bez výpadků a zároveň dokáže zajistit integritu vašich dat, abyste se o ně nemuseli nikdy bát.

Součástí řešení je robustní síťový souborový systém DRBD, který umožňuje rozložit jeden svazek napříč mnoha disky a zajistit jejich zrcadlení. Díky možnostem okamžité synchronizace je možné velmi rychle obnovit všechny služby běžící v clusteru. DRBD průběžně synchronizuje data mezi produkčním prostředím a záložními uzly. V případě výpadku dojde k okamžitému obnovení do posledního funkčního stavu bez dopadu na běžící služby.

SUSE Linux High Availability Extension nabízí okamžitou replikaci všech dat, takže v každou chvíli existuje několik kopií. Možnost průběžné synchronizace velkých databází a souborových systémů zvyšuje dostupnost a dramaticky zrychluje čas potřebný k obnově dat. Integrovaný systém zamykání zajistí, aby ke sdíleným datům přistupovala vždy jen jedna aplikace. Tím je v každém okamžiku zajištěna integrita dat. Toto komplexní řešení zajistí, že jsou vaše data vždy k dispozici.

Dobré místo i pro SAP HANA

SUSE Linux High Availability Extension je jediným funkčním řešením, nad kterým je možné postavit platformu SAP HANA sloužící ke zpracování a analýze velkých objemů dat. Pro tak náročný úkol je potřeba zajistit spolehlivost, dostupnost, škálovatelnost, dobrou spravovatelnost a především bezpečnost. Proto si společnost SAP vybrala řešení od SUSE, nad kterým v současné době běží přes 5800 instalací SAP HANA.

Společnosti SUSE a SAP pracují na společném řešení už od roku 2011 a výsledkem je platforma, která dovoluje bezpečně škálovat nasazení SAP HANA tak, aby odpovídalo nárůstu potřeb velkých společností. Řešení od SUSE dovoluje replikovat celý cluster uvnitř jednoho datacentra nebo dokonce do dvou vzdálených datacenter. V případě nečekané události je tak možné přejít k automatické obnově a pokračovat v práci bez výpadku.

Reálná nasazení dokazují, že je možné dosáhnout až 99,999% dostupnosti, která je u podobných služeb kritická. Řešení SUSE je přímo šité na míru software od společnosti SAP, takže dosahuje nejlepších výsledků v oblasti výkonu, bezpečnosti a škálovatelnosti.

Nástroje společnosti SUSE jsou připraveny pro ta nejnáročnější enterprise řešení obrovských nadnárodních firem. Umožní vám snadno dostat celou infrastrukturu do neuvěřitelné kondice, odstranit problémy malých řešení a vše zjednodušit pod jednou střechou. Opravte své IT a zapomeňte na něj.

příloha_ovladnete_sva_data

Vyzkoušejte zdarma

Výkonný, flexibilní a stabilní clusterový systém se zabezpečenými daty. To je řešení SUSE Linux High Availability Extension. Vyzkoušejte si 60denní verzi zdarma a dopřejte ještě dnes svým službám a datům bezpečné prostředí a sobě klidný spánek. Pokud chcete vědět více, jděte na www.suse.com/bezvypadku.

Byl pro vás článek přínosný?