Hlavní navigace

Správa replikací EMC pro VMware

24. 9. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

EMC Corporation oznámila, že její software EMC Replication Manager nyní obsahuje novou funkci ochrany dat pro infrastrukturu VMware Infrastructure.

EMC Corporation oznámila, že její software EMC Replication Manager nyní obsahuje novou funkci ochrany dat pro infrastrukturu VMware Infrastructure.

Software Replication Manager automatizuje správu replik založených na polích EMC, zrychluje zálohování a umožňuje generování ucelenějších sestav. Díky automatizaci procesů správy lze repliky vytvářet v kontextu dané aplikace, s paralelním přístupem k provozním datům, který zrychluje zálohování a umožňuje generování sestav a testování, a to pouze s minimálním omezením či zcela bez omezení provozu.

V nejnovější verzi softwaru Replication Manager je správa kopií a úplné obnovení fyzických i virtuálních prostředí zajišťováno prostřednictvím jediné konzoly. Software společnosti EMC pro ochranu dat nyní poskytuje integrované repliky polí na úrovni virtuálního počítače VMware a díky integraci se servery VMware ESX Servers a rozhraními Virtual Center API zajišťuje konzistenci virtuálního počítače. To zpřehledňuje správu repliky systému souborů pro virtuální počítače (VMFS) díky téměř okamžitému konzistentnímu zálohování virtuálního počítače a obnovení systému VMFS, jež jsou zajištěny prostřednictvím technologie společnosti EMC pro vytváření snímků a klonování dat založené na polích.

Tuto novou funkci lze využít pro přímou integraci se systémem VMware VMFS, a zajistit tak okamžité zálohování na úrovni systému VMFS a obnovení dat na úrovni virtuálního počítače.

Mark Sorenson, senior viceprezident divize Storage Software Group společnosti EMC, řekl: „Rozšíření virtuálních prostředí přineslo výrazné výhody napříč infrastrukturou, nese s sebou však také nové výzvy z hlediska správy obnovování dat. S podporou nového softwaru EMC Replication Manager nyní nabízíme výkonnou technologii pro správu replikací ve fyzickém i virtuálním prostředí, takže zákazníci mohou při správě svých datových center dosáhnout optimální flexibility a úspor. Jako společnost neustále upevňujeme své tržní i technologické vedení v oblasti softwaru úložišť, protože stále rozšiřujeme své nejucelenější portfolio řešení pro ochranu dat ve virtuálním prostředí.“

Vedle stávající podpory softwaru společnosti EMC pro replikaci založenou na polích, jako jsou aplikace EMC TimeFinder, EMC SnapSure a EMC SnapView, zahrnuje nejnovější verze softwaru Replication Manager také podporu dalších aplikací, jako například:

  • Na úrovni aplikací je nově zajištěna podpora instancí systémů Microsoft SQL Server 2005 a Oracle 10g/11g již podporovaných ve fyzickém prostředí, které jsou provozovány v systému VMFS v prostředí hostovaného operačního systému VMware ESX Server 3.5 Windows 2003.
  • Rozšířená podpora řešení společnosti EMC pro síťovou replikaci EMC RecoverPoint zajišťuje správu v prostředí systému Microsoft Windows 2003 s možností spravovat v softwaru RecoverPoint trvalou vzdálenou replikaci (CRR) a současné místní a vzdálené (CLR) repliky v systémech Microsoft Exchange 2003 a 2007, Microsoft SQL Server 2005 a Oracle 10g/11g využívajících síťové systémy úložiště EMC CLARiiON a EMC Symmetrix .

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku