Hlavní navigace

Slovenská Zelená pošta vstupuje na český trh

4. 10. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: zelenaposta.cz
Slovenský startup se zaměřil na komunikaci mezi firmami a jejich zákazníky. Na Slovensku, kde funguje čtvrtým rokem, má za sebou více jak 40 tisíc aktivních uživatelů a jen letos odešle přes jeden milion zásilek.

V dnešní době lze nalézt stále mnoho lidí, kteří si nechávají zasílat vyúčtování za telefon nebo například za plyn běžnou poštou. Podle slov ředitele Zelené pošty Adriána Csuby se poskytovatelům služeb stále nedaří přesouvat z nákladného papírového doručování na to levné, elektronické.

Stále větší počet společností se snaží přimět své zákazníky k tomu, aby si nechávali doručovat výpisy a faktury elektronicky. Svým zákazníkům často nabízejí možnost doručování dokumentů do jimi provozovaných elektronických stránek. Ale pro běžného zákazníka, který platí za telefon, plyn, vodu to znamená, že každé vyúčtování bude hledat v jiném systému nebo v e-mailové schránce. A to Zelená pošta mění,” vysvětluje Csuba.

Systém Zelené pošty je postaven na jednoduchém předpokladu - běžný občan bude mít vůli přejít na elektronické doručování jen v případě, že tím získá pohodlí, přidanou hodnotu a nebude ho to nic stát.  Uživatelé se Zelenou poštou získávají bezplatně místo, kam si mohou nechat zasílat veškerá vyúčtování za služby nebo faktury za své nákupy, které jednoduše dohledají i po letech. Systém jim navíc automaticky z dokumentů přečte údaje jako je částka nebo datum splatnosti a zároveň je automaticky upozorní na blížící se splatnost. Nezapomíná se zde ani na bezpečnost, která je dle slov ředitele Zelené pošty na úrovni bankovních domů.

Papírově i elektronicky

Cílem systému je sjednotit komunikaci poskytovatele a zákazníka na jedno místo. Proto systém v případě, že zákazník Zelenou poštu ještě nepoužívá, umožňuje firmám posílat dokumenty klasicky poštou a přímo z počítače. 

Do tisknutého dokumentu se navíc vloží takzvané razítko Zelené pošty se speciálním kódem, díky kterému si příjemce může dokument vyzvednout online a přejít tak na elektronické doručování.

příloha_ovladnete_sva_data

Na Slovensku Zelenou poštu využívají jak malé, tak i velké společnosti jako jsou například Bratislavské vodárny, pojišťovny nebo například i nadace Dobrý anjel.

 

Byl pro vás článek přínosný?