Hlavní navigace

Seznam.cz akceleruje inovace, nabere na to 60 lidí

16. 9. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: seznam.cz
Firma se hodlá intenzivně věnovat všem projektům paralelně, nabere proto desítky nových vývojářů do svých center v Praze, Brně i Ostravě. Novinky letošního podzimu zahrnují off-line mapy celého světa v mobilu, ostré nasazení nové domovské stránky, aktualizace prohlížeče Seznam.cz, nový reklamní formát pro internetové obchody, inovovaný server Hry.cz, horoskopy v mobilu a vylepšené rozpoznávání obrázků.

Mapy celého světa v mobilu off-line

Slíbené aktualizace se dočká aplikace Mapy.cz, do které bude možné stáhnout všechny státy světa tak, aby byly k dispozici v off-line módu. V říjnu si budou moci uživatelé s mobilními telefony s operačním systémem Android stáhnout mapy evropských zemí. Další státy budou během podzimu přibývat. Aktualizace pro telefony s iOS a Windows Phone budou k dispozici později během roku.

Nová domovská stránka naostro

Seznam.cz již představil novou domovskou stránku – jak její redesign, tak její nový technologický podvozek. Zatím dává uživatelům na výběr, zda chtějí používat původní verzi domovské stránky, či tu novou. Novou si zatím vybralo a denně používá přes 30 % uživatelů. V říjnu Seznam.cz přestane s podporou duálního provozu a všem uživatelům bude nabízet pouze novou domovskou stránku Seznam.cz.

Aktualizace Seznam.cz Prohlížeče

Domovská stránka je úzce navázána na Seznam.cz Prohlížeč. Po jeho průběžných úpravách chystá Seznam.cz na říjen velkou aktualizaci, která přinese řadu novinek. Asistent s tváří firemního maskota Krastyho dokáže přímo z výsledků hledání nabídnout doplňující informace. Jde o integraci fulltextového vyhledávání přímo do prohlížeče. „Začali jsme u informací o firmách. Pokud si například prohlížíte stránky konkrétní banky, dokáže k ní Krasty najít a v panelu po pravé straně zobrazit další užitečné informace. Pokud máte zapnutou geolokaci, umí například zobrazit nejbližší pobočku, její otevírací dobu nebo třeba uživatelská hodnocení ze serveru Firmy.cz,“ popisuje výhody chystané novinky Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Produktové inzeráty pro e-shopy

Seznam.cz na podzim rozšíří inzertní možnosti pro e-shopy – tedy pro klíčovou oblast onlinového byznysu, jíž v roce 2014 podle odhadů proteklo 80 miliard korun. Seznam.cz vychází z toho, že lidé, kteří přesně vědí, jaký produkt chtějí, jej stále častěji hledají rovnou v rámci Seznam.cz Vyhledávání. Spojením databáze produktů na Zboží.cz a informací, které k nim jednotliví internetoví obchodníci mají, s aukčním modelem a principy inzerce v Skliku vznikají nové Produktové inzeráty. Produktové inzeráty se budou objevovat přímo ve výsledcích Seznam.cz Vyhledávání vedle TOP pozic Skliku.

Nové Hry.cz

Novou optikou se Seznam.cz podíval také na koncept serveru Hry.cz. Nabízet pouze možnosti on-line hraní her ve světě, kde každý měsíc vzniknou stovky her pro různé platformy – od tabletů a mobilních telefonů přes herní konzole až po desktopy – již nedostačuje. Proto Seznam.cz na přelomu září a října spustí betu nového konceptu serveru Hry.cz, jenž uživatelům přinese možnost najít si pro sebe tu nejlepší hru a rovnou se k ní dostat. Bude tedy také nabízet možnost stažení, koupě či přímo on-line hraní. Aby se dalo v nepřeberné nabídce her snáze vyznat, spolupracuje Seznam.cz s redakcí odborníků, která bude nejen shromažďovat všechny potřebné informace k hrám, ale hlavně bude hry hodnotit a recenzovat.

Horoskopy v mobilu

Zcela novou aplikaci Seznam.cz chystá pro milovníky horoskopů a astrologie. V nejbližších dnech bude ke stažení aplikace Můj Věštec, která na denní bázi nabídne různé předpovědi – jako horoskop, kartu či číslo dne. Aplikace je postavená na možnosti interakce přímo s věštcem. Kromě klasických horoskopů tak budou mít lidé možnost položit věštci své konkrétní dotazy. Vše je velice jednoduché a intuitivní a funguje na bázi messengeru.

Vylepšené rozpoznávání obrázků

Automatické rozpoznávání obrázků umožní například dělat lepší automatické výřezy fotek u náhledových obrázků ve výsledcích vyhledávání ve zpravodajském obsahu. Systém dokonce dokáže rozpoznat, kde na obrázku je obličej a automaticky jej umístit do výřezu z fotky poutající na zpravodajský článek.

příloha_ovladnete_sva_data

Poroste vývojářská základna

„Rok 2015 je pro nás sezonou intenzivní evoluce. Od poslední tiskové konference na jaře tohoto roku jsme investovali více než 200 tisíc hodin práce našich vývojářů a programátorů do úpravy současných služeb a vývoje několika zbrusu nových. Dnes oznamujeme jejich spuštění. Kromě toho vyzýváme všechny vývojáře, programátory, produkťáky i návrháře, kteří chtějí být hrdí, že pracují v největší české internetové firmě, ať se nám ozvou. Hledáme další desítky lidí,“ říká k tomu Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Byl pro vás článek přínosný?